Mračna Preradovićeva ulica - problem žitelja Petrovaradina


Iako je jedan od najstarijih delova grada, Petrovaradin i njegove
ulice u noćnim časovima mračne su i opasne kako za pešake, tako i za vozače.

Zbog lošeg osvetljenja u Preradovićevoj i Ulici Račkog saobraćajni znaci su gotovo nevidljivi, ali i pešaci koji svakodnevno tuda prolaze.

Mračna Preradovićeva ulica, gde se nalazi i Osnovna škola "Jovan Dučić", glavni je problem žitelja Petrovaradina, koji svakodnevno vode decu na nastavu.

Iako pešački prelaz i semafor u tom delu ulice postoje, žitelji Petrovaradina kažu da bi se boljom uličnom rasvetom i uočljivijom saobraćajnom signalizacijom povećala i bezbednost pešaka, prenosi RTV.

Ipak, žitelji Petrovaradina koji žive u Ulici Račkog, požalili su se redakciji RTV-a da je od pijace ka Bukovcu deo te ulice u potpunom mraku, pešačkih prelaza nema dovoljno, a saobraćajni znaci nisu vidljivi vozačima.

Iako su pre više od godinu dana u delu Ulice Račkog, posle nadvožnjaka, postavljeni stubovi za uličnu rasvetu, oni nisu radili.

U Gradskoj upravi za zemljište i investicije ekipa RTV saznaje da je u toj ulici u pitanju kvar na podzemnim kablovima zbog čega ne radi nekoliko sijalica, a ekipe preduzeća "Stan", koje je zaduženo za održavanje ulične rasvete, taj problem otkloniće u najkraćem roku.

U Gradskoj upravi ističu da u Preradovićevoj ulici nedostaju dva stuba za javnu rasvetu, koja će uskoro biti postavljena, a zameniće i sve sijalice koje trenutno ne rade.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: printscreen, youtube

POPULARNO