Mandarić: Ovo je vrlo emotivno za mene - Kao dete, išao sam na utakmice Vojvodine


Vlasnik FK Olimpija Milan Mandarić izjavio je da je kao dete redovno dolazio na utakmice Vojvodine

koju je zavoleo zbog najvećih legendi “stare dame” Todora Veselinovića i Vujadina Boškova.

Fudbaleri Vojvodine danas su odigrali prijateljski meč protiv ekipe Olimpije iz Ljubljane u Beleku i, golom Stefana Cebare u poslednjem minutu, u uzbudljivoj završnici ostvarili pobedu rezultatom 3:2 (2:1). Današnji susret za oba tima bio je samo još jedna kvalitetna provera uoči nastavka sezone, ali je, s druge strane, za vlasnika FK Olimpija Milana Mandarića ova utakmica bila mnogo više od toga.

Čuveni srpski biznismen, bivši vlasnik engleskih fudbalskih klubova Portsmuta, Lester sitija i Šefild vensdeja, pre tri godine je kupio klub iz prestonice Slovenije i napravio od njega ozbiljan projekat, odnosno klub koji u svakom smislu sve više i više dostiže pravi evropski nivo. U intervjuu za zvanični sajt FK Vojvodina, ljubazni i učtivi Milan Mandarić ističe da je zadovoljan sa time kako se Olimpija razvija i konstantno napreduje.

- Zadovoljan sam kako se sve odvija za sada, jer za mene je ovo bio projekat povratka Olimije u život, odnosno na nivo na kojem je nekada bila, s obzirom na to da je u prethodnih 20 godina bila u vrlo teškoj situaciji. Drago mi je zbog toga što smo već u mojoj prvoj godini uspeli da osvojimo prvenstvo, a evo, i sada smo pri vrhu tabele. Ja i svi oko mene imamo isti cilj i radimo mnogo, pa sve ide u dobrom pravcu. Fudbal je biznis, ali tu ima i emocija. Kada uspe da se napravi prava kombinacija između te dve stvari, onda je to ono pravo – kaže Mandarić.

Posle mnogo godina provedenih u engleskom fudbalu, sada je u ovom “našem”, balkanskom. Poređenja, kako kaže, praktično ni nema.

- Ne, to se nikako ne može porediti, jer Engleska je nešto specijalno. Tamo sam otišao na dve-tri godine kako bih pomogao jednom klubu u čiju publiku sam se zaljubio, u njihovu lojalnost i način na koji vole svoj tim, a ostao sam 17 godina. To je zemlja u kojoj ljudi poštuju vaš rad i svaki uspeh koji napravite, a pogotovo ukoliko je to za njihov fudbalski klub, jer onda vam bukvalno ne daju da odete. Daju vam svu moguću podršku i poverenje, što je meni jako važno, pa sam zbog toga i ostao tamo toliko dugo i vodio tri kluba. Sva tri su bila u problemima, ali sam ih ostavio u mnogo boljem stanju od onoga u kojem sam ih zatekao – ističe Mandarić.

Međutim, kada su njegove emocije u pitanju, iako nikada nije bio njen predsednik, jedan klub je uvek smatrao svojim – Vojvodinu.

- Ovo je vrlo emotivno za mene i ne mogu da verujem da se ovaj meč igra 50 godina nakon što sam otišao iz Srbije. Kao dete, išao sam na utakmice Vojvodine i to vrlo često bez ulaznice, tako što sam preskakao ogradu na stadionu. Gledao sam Tozu Veselinovića, Vujadina Boškova i to je bilo nešto stvarno specijalno, pa mi je zbog toga i danas drago kada vidim da Vojvodina ostvaruje dobre rezultate. Mene već godinama pozivaju da preuzmem Zvezdu i Partizan, ali to sam odbio zato što ne vidim sebe u tim projektima i tom našem sistemu, koji nije u privatnim rukama. Jednostavno, ne možete imati odgovornost za nešto, ako nad nečim nemate i potpunu vlast. U Vojvodini sam imao mnogo prijatelja, ali nažalost, mnogo njih je već umrlo, poput Ilije Pantelića, Ivice Brzića… To je sve bilo moje društvo sa kojim sam se družio u vreme dok sam bio momak u Novom Sadu. To je moj grad, pa i dan-danas dođem često, jer nema ništa bez Novog Sada. Tamo su mi sahranjeni i otac i majka, a i još uvek imam dosta prijatelja sa kojima se vidim. Pre dva dana sam bio u Beogradu, pa sam iskoristio priliku da bar na sat vremena odem do Novog Sada. Našoj Vojvodini želim svaki uspeh – poručio je Mandarić.

izvor, foto: fkvojvodina.rs

Voša pobedila Olimpiju - golom u 120. minutu (VIDEO)