Mališani iz vrtića izlažu crteže scena iz svojih omiljenih knjiga


Završne aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci" posvećene su
jačanju kapaciteta profesionalaca i relevantnih ustanova i organizacija za planiranje i realizaciju programa podrške ranom razvoju, temeljenih na čitanju sa decom.

Ovim povodom se, u utorak, 27. februara održava završni stručni sastanak na temu planiranja, pokretanja i realizacije programa podrške ranom razvoju temeljenih na čitanju sa detetom.

Obuku će voditi prof. dr Jasmina Klemenović sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Ivana Mihić sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, doc. dr Vesela Milankov sa Katedre za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Katarina Majkić, pedagog i praktičar terapije igrom iz Play centra Novi Sad i Jelena Branković, psiholog, porodični terapeut iz Centra za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima "Harmonija".

Aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci" zatvaraju mališani koji pohađaju vrtiće "Radosnog detinjstva". Oni su sa svojim roditeljima, vaspitačima i saradnicima pripremili izložbu svojih umetničkih dela na kojima su predstavljene scene iz omiljenih priča koje su čitali tokom februara. Otvaranje izložbe, sa prigodnim muzičkim programom koji su takođe pripremili, je 28. februara u 18 sati u vrtiću "Vilenjak" u Radničkoj ulici.

Pozivaju sve Novosađane da im se pridruže, a ulaznica za izložbu je jedna, nova ili korišćena, slikovnica. Na ovaj način mališani prikupljaju knjižice za čitalački kutak u novom vrtiću na Klisi.

izvor: 021.rs, foto: Novi Sad čita deci

POPULARNO