Lidl traži više od 1.000 prodavaca u Srbiji


Kompanija Lidl koja će ove godine otvoriti prodavnice u NS
i drugim gradovima u Srbiji, najavila je da će u martu objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

"Otvaranjem prodavnica Lidla tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja, a deo toga je i zapošljavanje novih radnika", rekla je agenciji Beta rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji Martina Petrović.

Ona je navela da je trenutno otvoren konkurs za nove radnike u Logističkom centru Lidla u Novoj Pazovi i da se očekuje da će najviše kandidata biti iz tog mesta.

Lidl u Novom Sadu


"Najmasovniji talas zapošljavanja očekuje nas u martu, kada ćemo otvoriti konkurs za prodavce u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje. Na tom konkursu zaposlićemo više od 1.000 ljudi", kazala je Petrović.

Do sada je Lidl u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim funkcijama, pa u kompaniji ima i IT stručnjaka, marketing eksperata, nabavljača, računovođa...

Prema rečima Martine Petrović, očekuju se motivisani kandidati koji dele vrednosti kompanije: efikasnost, dinamičnost, srdačnost, sigurnost i pravednost.

Zainteresovani za posao u Lidlu mogu se prijaviti za sva otvorena radna mesta putem karijernog sajta kompanije (karijera.lidl.rs). Petrović napominje da, zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja prijava, proces selekcije za poziciju prodavca može duže trajati.

Ona je istakla da je namera Lidla da kupcima u Srbiji ponudi najbolji odnos cene i kvaliteta.

izvor: Beta, agencije, foto: ilustracija

Sprema se i drugi Lidl u Novom Sadu - Prvi supermarket gotov, čeka se otvaranje