Jeftini stanovi realnost: Za mesec dana gotov ogledni stan - da vidite šta kupujete


Krajem marta će biti završen ogledni stan za snage bezbednosti
kako bi budući kupci mogli da se uvere u kvalitet stanova koje će kupovati.

To je istakla potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mihajlovićeva je rekla da je juče na sednici Nacionalne komisije dogovoreno da Građevinska direkcija Srbije, koja već gradi stanove u Zemunu, napravi jedan stan da bude ogledni, kako bi svi oni koji kupuju mogli da vide kog kvaliteta će biti stanovi, kakvog rasporeda, stolarije i slično, te da će taj stan biti završen krajem marta.

“Sve što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da uradi u vezi s projektom jeftinih stanova za snage bezbednosti, uradilo je, a smatramo i da bi trebalo da se na ovom projektu radi efikasnije. Poseban zakon koji će omogućiti izgradnju stanova za snage bezbednosti je spreman, napravljeni su kriterijumi za izvođače i kako će stanovi izgledati", rekla je Mihajlović.

Očekujem, kazala je, da na sledećoj sednici Nacionalna komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom predsedava predsednica vlade Ana Brnabić, usvoji Nacrt zakona i da on ide dalje u proceduru za usvajanje na vladi”, rekla je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je dodala da su gradovi koji učestvuju u projektu poslali sve lokacije kao definitivne, da su na terenu inženjeri CIP-a u Nišu i Vranju, a da će zbog kasetnih bombi u Nišu biti zatraženo od Ministarstva odbrane da se dublje istraži teren.

Kazala je da se projekat stanogradnje koji je od naciolnog interesa neće zaustaviti na prvih šest gradova koji su uključeni u projekat, i podsetila da su i drugi gradovi poslali izveštaje o svojim potrebama.

“Nadamo se da će se u 2019. nastaviti projekat u najmanje još desetak gradova”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da se nije još razgovaralo na komisiji, niti je doneta bilo kakva odluka, da se program jeftine stanogradnje proširi na građane koji nisu pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo, ilustracija

Traže da se ubrza posao oko gradnje jeftinih stanova