Jake strane kompanije u Rumi - i Novosađani i Beograđani traže posao


U poslednjih nekoliko godina, u industrijskim zonama u Rumi su
jake strane kompanije smanjile nezaposlenost na minimum te je zaustavljen odliv mladih, ali je čest i slučaj da i Novosađani i Beograđani traže uposlenje u toj sremskoj opštini.

Budžet Opštine Ruma za ovu godinu iznosi dve milijarde i 86 miliona dinara, više od 30 odsto, odnosno oko 600 miliona dinara, jeste investicioni budžet, opredeljeno za infrastrukturu i ulaganja u tu opštinu.

Ruma ima na celoj teritoriji malo manje od 55.000 stanovnika, dok u gradu živi oko 30.000. Ima 16 mesnih zajednica i četiri gradske.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić kaže za Dnevnik da su od početka godine već dobili 230 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, i da očekuju još podsticaja u toku godine.

U Rumi posluje francuska kompanija „Hačinson”, koja je imala obavezu da zaposli 200 radnika.

– Oni su kod nas napravili privredni bum jer su do danas zaposlili 700 ljudi i planiraju uposlenje još 300 novih radnika, a na proleće kreću u izgradnju petog i šestog pogona – kaže Mančić, i dodaje da u zoni uspešno posluju i italijanska „Kalcedonija” i britanski „Albon”, kinesko-danska kompanija „Haltker ko”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija