Irig postaje veliko gradilište - širiće se uz Fruškogorski koridor


Budžet Opštine Irig za ovu godinu iznosi 715 miliona dinara
usvojen je još početkom decembra prošle, tako da su Irižani spremno ušli s novim projektima i planovima u 2018. godinu. Budžet je za više od 150 miliona dinara viši nego prošlogodišnji, a imajući u vidu da su podsticaji od Pokrajinske vlade iznosili blizu 500 miliona dinara, Opština je imala čak četiri rebalansa budžeta zbog dobijenih sredstava.

Predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović kaže za Dnevnik da se nada da će i ova godina biti podjednako uspešna kada su projekti u pitanju, a aplicirali su na mnoge konkurse.

Prošle godine naš budžet je iznosio 540 miliona dinara, da bi na kraju godine podsticajima stigli do milijardu i 17 miliona dinara, što je skoro duplo više, ističe Kazimirović i dodaje da već u februaru imaju prvi rebalans ove godine i opštinsku kasu povećavaju za oko 30 miliona dinara. U pitanju su novci dobijeni od Pokrajine još u decembru prošle godine, ali pošto je budžet već bio usvojen, ta sredstva su morala ući u ovogodišnji budžet.

Kazimirović ističe da ako se „po jutru dan poznaje“, oni idu stopama prošle godine, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je tokom ovonedeljne posete Irigu obećao da će Irig i ove godine imati godinu ulaganja i investicija.

Predsednik Opštine Irig kažu da su oni po broju ostvarenih projekata među prvima, ne samo u Vojvodini, već i u Srbiji, jer su tako uvideli svoju veliku šansu za razvoj, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija