Filmovi sa FEST-a od 24. februara u Areni


Filmovi sa FEST-a, 46. po redu, biće prikazani i u Areni Cinepleks
u Novom Sadu od 24. februara do 5. marta.

Novosađani će imati priliku da pogledaju filmove koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Biće prikazani filmovi Giljerma del Tora, Pola Tomasa Andersona, Martina Mekdona, Paola Đenovezea, ali i domaće ostvarenje reditelja Dejana Zečevića.

"FEST ove godine više nego ikada biće most između domaćeg, dominantno komercijalnog, bioskopskog repertoara i najvažnijih filmova nastalih između dva festivalska izdanja. Filmovi reditelja iz svih delova sveta tokom deset festivalskih dana ponovo će biti glavna tema publike koja je svoj dobar ukus gradila upravo na ovom festivalu sa gotovo poluvekovnom tradicijom", navode u FEST-u.

Ovogodišnje izdanje otvoriće višestruko nagrađivani film "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", a na repertoaru su i "Oblik vode", "Skver", "Lady Bird", "Izgrednici", "Dovlatov", "Ja, Tonja", "Pravo mesto", "Agape" i drugi.

"Bilo da govore o sadašnjem ili davno prošlom vremenu, filmovi ovogodišnje selekcije na više nivoa dotiču probleme, strahove i nadanja savremenog čoveka pružajući mu više mogućnosti za izlazak iz samo naizgled začaranog kruga. Najčešće bez želje za nametanjem samo jednog rešenja, autori u svoj svet kao aktivne učesnike uvode i posmatrače iz bioskopskih fotelja, stavljajući ih u dileme koje sutra (ako već nisu) mogu da postanu realnost", dodaju organizatori festivala.

Filmovi će se prikazivati u Sali 5 Arene Cinepleks u terminima od 19 i od 22 časa. Ulaznice u pretprodaji, za sve filmove i sve projekcije, koštaju 400 dinara.

izvor: 021.rs, foto: Arena Cineplex

POPULARNO