Da napušteni ljubimci pronađu svoj dom - Saradnja "Mama Novosađanki" i „Zoohigijene"


Fejsbuk grupa "Mame Novosađanke" i novosadskog JKP
"Zoohigijena i veterina" započeli su saradnju koja bi trebalo da pomogne udomljavanje napuštenih pasa i mačaka. Osim toga, zajedničke aktivnosti, bazirane pre svega na društvenim mrežama, promovisaće i odgovorno vlasništvo nad kućnim ljubimcima.

Nakon objave na fejsbuku jedne mame da je udomila psa iz prihvatilišta, rodila se ideja o saradnji grupe "Mame Novosađanke" i "Zoohigijene".

Administratorke i članice grupe, koja ima više od 15.000 mama, zajedničkim snagama sa "Zoohigijenom" krenule su u promociju odgovornog vlasništva, ali i da pomognu da napušteni ljubimci pronađu svoj dom.

"Saradnja se ogleda u tome što ćemo pre svega da sarađujemo na svim poljima gde možemo, na rešavanju problema, predstavljanju odgovornog vlasništva, što je jedno od velikih pitanja kod nas u grupi. Cilj svega toga je pre svega da budemo odgovor na potrebe naših članica, ali takođe da budemo odgovor i na potrebe društva", kaže Jana Veselinović, grupa "Mame Novosađanke".

U "Zoohigijeni" kažu da saradnja sa "Mamama Novosađankama" predstavlja još jedan način da se ukaže na problem napuštenih životinja, dodajući da će najviše koristi od svega toga imati napušteni psi i mačke.

"Ovo je još jedan proboj u pravcu kako edukacije naših sugrađana, tako i informisanja naših sugrađana uopšte o problemu napuštenih životinja, o problemu neodgovornog vlasništva, koji prouzrokuje napuštene životinje na ulicama", kaže za RTV Aleksandar Bursać, direktor JKP "Veterina i zoohigijena".

U planu saradnje su i redovna živa uključenja na fejsbuku, tokom kojih će zainteresovani imati prilike da postave pitanja i saznaju sve ono što ih interesuje o udomljavanju napuštenih pasa i mačaka.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: