Bebac: Hitno vratite mamama novac koji im pripada


Portal Bebac objavio je otvoreno pismo premijerki Srbije Ani Brnabić, u kojem ukazuje ne nefer tretman prema trudnicama i porodiljama

Pismo prenosimo u celosti.

"Poštovana premijerko,

S obzirom na to da država ćuti na zahteve roditelja i apel našeg portala kojim navodimo da su trudnice i porodilje bez osnova uskraćene za povećanje plata u javnom sektoru, očekujemo od Vas da se konačno obratite roditeljima i ispravite nepravdu koju ste im naneli.

Ovo je nakon svih kašnjenja isplata trudnicama i porodiljama vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja.

Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban.

Kada ste umanjivali plate i penzije, žene koje su sada trudne ili su se porodile, takođe su oštećene i ne vidimo ni jedan razlog da im sada, kao i svim ostalim zaposlenima ne bude taj novac vraćen.

U suprotnom, trudnice i porodilje, ostaće uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje.

Hitno vratite mamama novac koji im pripada!"

izvor: bebac.com, agencije, foto: ilustracija, nenetus/freedigitalphotos.net