Ako tender uspe - Uskoro novi bulevar Bate Brkića, sa četiri saobraćajne trake


Posle tri neuspela tendera, Gradska uprava za građevinsko
zemljište i investicije raspisala je novu javnu nabavku za inovaciju tehničke dokumantacije saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije u Ulici Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

Beogradska firma „Hidroprojekt saobraćaj” pre tri godine je uradila glavni projekat Ulice Bate Brkića, na deonici od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, a kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, sada taj projekat treba usaglasiti s novim Zakonom o planiranju i izgradnji, kao i planovima regulacije te, ukoliko je došlo do nekih promena na terenu, izmeniti ga i prilagoditi. Inovacija tehničke dokumentacije između ostalog podrazumeva i geodetske radove, tehničku dokumentaciju s idejnim rešenjem, projekat za građevinsku dozvolu, kao i izođački projekat.

Rok za podnošenje ponuda je 14. mart, a ukoliko tender uspe, projektant će imati 120 dana za izradu tehničke dokumentacije, bar je tako ranije procenjeno. Nakon toga uslediće novi tender za izvođača radova pa ako i to uspe, sledi probijanje i proširenja Ulice Bate Brkića preko već gotovo potpuno srušenog naselja Tozinovac. Gradska uprava svojevremeno je procenila da je za tehničku dokumentaciju potrebno oko 700.000 dinara, dok je za građevinske radove ranije trebalo oko 300 miliona dinara.

Ukoliko tender konačno uspe, neugledan i prilično zapušten prostor biće pretvoren u bulevar sa četiri saobraćajne trake, a planirano je i uređivanje Satelitske pijace, kao i područja oko nje.

Krajem godine za skupštinskom govornicom v. d. načelnika Gradske uprave za građevisko zemljište i investicije Dejan Mandić najavio je spajanje Bulevara Jovana Dučića i Ulice Dragoslava Srejovića, odnosno Novog naselja i Veternika, kao i produžetak Bate Brkića ka Futoškom putu. On je tada rekao da očekuje da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za građevinske radove, prenosi Dnevnik.

Podsećamo na to da se već nekoliko godina govori o izgradnji novog bulevara kroz Tozinovac, najstariji deo Satelita, kao i da bi to građanima znatno olakšalo svakodnevni život. Inače, planirano je da bulevar preseca ulice Miloja Čiplića, Đorđa Krstića, Isidore Sekulić, Stevana Petrovića Brila, Živka Radovanovića i Stevana Hladnog.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO