350 miliona - Za nova radna mesta i proizvodnju


Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu
saradnju i lokalnu samoupravu objavio je dva javna konkursa koji se odnose na otvaranje novih radnih u mesta u malim i srednjim preduzećima, ali i dodelu subvencija za nabavku opreme privrednih društava.

Za dva nova konkursa opredeljeno je novih 350 miliona dinara.

Ti konkursi su, po oceni pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjena Bijelića, nastavak politike Pokrajinske vlade da se subvencijama podižu privredna aktivnost i zapošljavanje, prenosi Dnevnik.

„Tu konkursnu meru smo počeli krajem prošle godine, prvim konkursom kojim je do sada subvencionisano otvaranje 532 nova radna mesta u Vojvodini. Novim konkursima koje smo raspisali, najlikvidnijim preduzećima opredelićemo 250 miliona dinara za otvaranje od deset do 100 novih radnih mesta po jednom investicionom projektu, odnosno po pojedinačnom podnosiocu“, poručio je Bjelić.

On je naglasio da prednost imaju projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim jedinicama lokalne samouprave u Vojvodini. Kako je naveo, preostalih 100 miliona biće usmereno za nabavku proizvodne opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje malih i srednjih privrednih društava. On je pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

Bijelić je podvukao da će prednost i na tom konkursu imati projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim lokalnim samoupravama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, kao i oni koji predviđaju otvaranje većeg broja radnih mesta.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo

POPULARNO