165 miliona za investicione radove u novosadskim osnovnim školama


Iz gradske kase ove godine biće izdvojeno 164,7 miliona dinara
za investicione radove u novosadskim osnovnim školama.

U školama neće biti većih radova, nego će se raditi pretežno manje popravke i rekonstrukcije. Jedini veći radovi se očekuju u OŠ "Vuk Karadžić" gde će za 25 miliona dinara biti nadograđen objekat, kao i u OŠ "Duško Radović" gde će se menjati azbestni krov, ugraditi toplotna pumpa i rekonstruisati elektro-mreža za oko 44,2 miliona dinara.

Značajnija sredstva biće uložena u toplovodne instalacije u OŠ "Nikola Tesla" i to 17 miliona dinara i još 13,5 miliona dinara za uređenje dvorišta OŠ "Petefi Šandor". Ostatak novca od nekoliko miliona dinara biće uložen u sređivanje stolarije, rekonstrukciju toaleta i slične radove u OŠ "Miloš Crnjanski" (šest miliona), OŠ "Ivan Gundulić" (5,3 miliona), OŠ "Veljko Vlahović" (1,4 miliona), OŠ "Đorđe Natošević" (8,5 miliona) i OŠ "Vasa Stajić" (5,5 miliona).

Iz gradske kase 16 miliona dinara biće upotrebljeno za tehničku dokumentaciju i usluge stručnog nadzora za radove po osnovnim školama.

Što se tiče troškova tzv. "administrativne opreme", biće izdvojeno 1,8 miliona dinara za kupovinu parne pećnice za OŠ "Svetozar Marković Toza" i milion i po dinara za escajg za školsku kuhinju, mašine za pranje sudova i sličnu opremu u OŠ "Kosta Trifković".

Grad će ove godine uložiti novac u informatičko opremanje, pa će tako 17 osnovnih škola dobiti po 600.000 dinara za kupovinu kompjutera. To znači da će svaka škola, ako se pogledaju aktuelne cene, moći ove godine da kupi 15 kompjutera niže vrednosti, što bi trebalo da bude dovoljno za jedan kabinet.

Takođe, OŠ "Dušan Radović" i OŠ "Đorđe Natošević" dobiće po četiri miliona dinara kako bi kupile video nadzor.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO