Zgrada Radničkog postaje sedište aministracije, garaža ili kancelarijski prostor


Novosadska vlast još nije odlučila šta će uraditi sa zgradom Radničkog univerziteta nakon što je preuzme, a postoji nekoliko opcija

Pre današnje sednice Skupštine grada na kojoj je doneta odluka da Novi Sad od Republike zatraži da zgrada Radničkog u potpunosti pređe u vlasništvo Grada, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naveo da postoji nekoliko opcija. On je pomenuo da zgrada može da posluži da se u nju smesti gradska administracija koja je trenutno raštrkana po različitim prostorima u Novom Sadu, da se iznajmljuje kao kancelarijski prostor ili u neku drugu namenu, pa čak i da bude javna garaža. Inače, to su ideje koje su se i ranije pojavljivale u javnosti.

Vučević nije iznosio detalje u vezi sa tim kako će Grad platiti obnovu objekta, tako da će ova informacija biti poznata nakon što Novi Sad formalno dobije objekat u svoje vlasništvo, piše 021.rs.

Na samoj sednici Skupštine grada opozicija je načelno podržala ideju da se konačno reši problem zgrade Radničkog koja je uništena u požaru, ali nisu glasali za, jer su mnoga pitanja ostala nejasna, kao što je status Novosadskog otvorenog univeziteta (NOU) i njegovih zaposlenih.

Kako su demokrate navele, iz odluke o osnivanju Novosadskog dečijeg kulturnog centra se može naslutiti da će u tu novu ustanovu kulture preći deo zaposlenih sa NOU, ali da vlast nije objasnila šta će biti sa NOU.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija