Voša kreće na pripreme - Na spisku 26 fudbalera, pojačanja kada počne prelazni rok


Zimska pauza se za fudbalere Vojvodine približila završetku. U utorak i sredu, podeljeni u dve grupe, oni će obaviti lekarske preglede i testiranja

U četvrtak će, posle uvodnog sastanka sa novim šefom stručnog štaba Ilijom Stolicom i njegovim saradnicima u 11 časova, odraditi i prvi trening u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Kako se očekuje i shodno praksi ustanovljenoj tokom proteklih godina, igrači će lekarske preglede odraditi u Klinici „Medigrup – dr Cvjetković“, dok će testove fizičkih sposobnosti obaviti u FC „Vujadin Boškov“. Za sada se, na spisku nalazi 26 fudbalera, bez novih imena, ali se očekuje da će i potencijalna pojačanja stizati kada počne prelazni rok, dakle od 15. januara. U Veterniku će crveno-beli trenirati sve do 25. januara, kada će otići na centralni deo zimskih priprema, koji će uslediti u poznatom turskom letovalištu Belek.

U sjajnom hotelu „Susesi“, prema planu Upravnog odbora, sportskog direktora Saše Drakulića i trenera Stolice, trebalo bi da se nađu svi oni igrači na koje se računa za prolećni deo sezone. To opet znači da će do tada biti dosta aktivnosti u prelaznom roku, jer je više puta isticana činjenica da su ekipi potrebni novi igrači koji će joj pomoći na putu ka ostvarenju takmičarskog cilja, odnosno obezbeđivanju vize za evropsko takmičenje, prenosi Dnevnik.

Za sada, međutim, nema nagoveštaja o tome koji igrači su interesantni novosadskom timu, osim još uvek neproverenih priča i želja. Očekuje se i da dosadašnji kapiten tima Dušan Jovančić, fudbaler kojem ističe ugovor s Vošom, donese odluku o tome da li ostaje u Novom Sadu, ili će promeniti sredinu u nastvku karijere.

U FC “Vujadin Boškov”, fudbaleri Vojvodine će trenirati do 25. januara i do tada odigrati jednu prijateljsku utakmicu protiv Rada (20. januar), s tim da tek treba da bude odlučeno gde će se ovaj meč odigrati. Potom će uslediti odlazak na pripreme u poznato tursko letovalište Belek.

Tokom boravka u Turskoj, planirano je da fudbaleri Vojvodine odigraju pet prijateljskih mečeva, pa su tako već dogovorene utakmice protiv Slovana iz Bratislave (27. januar), Maribora (30. januar), Olimpije iz Ljubljane (5. februar) i Dunajske strede iz Slovačke (6. februar), dok ime petog Vošinog rivala na pripremama tek treba da bude poznato.

izvor: fkvojvodina.rs, dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs