06.01.2018.

Veselinović: Imao sam sjajnu saradnju sa svima tokom kratkog boravka u Voši - osim sa dva čoveka


Posle cele dekade provedene na istoku Evrope, vratio se u Srbiju i počeo da trasira put ka trenerskim visinama

Za kratko vreme, ponašanjem i nivoom profesionalizma na terenu i van njega, postao je pravo osveženje u srpskoj struci, a u subotičkom Spartaku došao je do istorijskih rezultata.

Dolazak u Vojvodinu predstavljao je kartu za Vaš povratak u srpski fudbal, međutim, klupu ste napustili posle samo 18 dana. Šta je bio razlog za takvu odluku?

Imao sam sjajnu saradnju sa svima tokom tog kratkog boravka, osim sa dva čoveka, tadašnjim rukovodiocima – gospodinom Vukovićem i gospodinom Mijićem. Životni i moralni putevi su nam se razilazili. Shvatio sam da, radeći tu, ne mogu da zaštitim svoje moralne vrednosti i principe i da ću morati da ih pogazim. Da sam ostao u klubu bio bih degradiran kao trener. Uvideo sam da neću moći da funkcionišem onako kako treba da funkcioniše jedan trener. Odlazak je bio jedini izbor i ne kajem se zbog toga, rekao je Aleksandar Veselinović za Sport Klub.

Ostavku ste podneli dan pre meča sa Partizanom, a tadašnji predsednik Nadzornog odbora Dragoslav Vuković naveo je neslaganje oko premija za duel sa crno-belima kao razlog vašeg odlaska. Koliko je istinita ta tvrdnja?

Kategorički tvrdim da nikakve premije nisu bile u pitanju, niti su one razlog odlaska. Neslaganje u pogledu na brojne druge stvari sa čelnicima kluba je jedini razlog. Veče pre odlaska imao sam razgovor sa navijačima koji su tražili da ostanem i vodim tim protiv Partizana, međutim, odluku sam već doneo i nisam želeo da je povučem.

izvor: sportklub.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO