02.01.2018.

Uspešna akcija "Slatkiš za mog drugara"


Završena je 11. humanitarna akcija Radio-televizije Vojvodine "Slatkiš za mog drugara"

Zahvaljujući brojnim ljudima dobre volje, uručeno je 120 paketića deci u Svratištu za decu ulice, Udruženju "Ljubav-vera-nada", Sigurnoj dečjoj kući i mališanima na Onkološkom odeljenju Dečje bolnice.

Slatkiši su, naravno, najviše usrećili mališane koje u vreme praznika nema ko da obraduje ili one koji će novogodišnju noć provesti u bolničkoj postelji. Ali nije to sve što su deca poželela, nekima je bio potreban samo zagrljaj, a nekima lepa reč od Deda Mraza.

Uprkos iskrenim željama neke stvari nismo bili u mogućnosti da ispunimo, ali smo se ipak potrudili da deci ulepšamo praznike. Zahvaljujući brojnim pojedincima, institucijama i kompanijama, u akciji "Slatkiš za mog drugara" ove godine sakupljeno je 700 kilograma slatkiša.

Da se, barem danas, sva deca u Novom Sadu osećaju jednakim, veliki doprinos su dali Privredna komora Vojvodine, Garancijski i Razvojni fond Vojvodine, Društvo trgovaca Novog Sada, Kompanije "Pre-Print" i "Ion Solutions", Udruženja "Libertas", "Todo Tango" i "Piano siti", klizalište "Ledena Šuma" i mnogobrojni Novosađani velikog srca.

izvor: rtv.rs, foto: ilustracija

POPULARNO