12.01.2018.

Uskoro još zgrada na Novom naselju


Izmene urbanističkog plana Novog naselja i Detelinare

predviđaju da nekoliko prostora umesto parkovskih i zelenih površina postanu lokacije za gradnju, saznaje 021.rs.

Na ranom javnom uvidu nalaze se izmene plana generalne regulacije prostora između Futoške ulice, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara.

Na prostoru na uglu Radomira Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, gde se gradi crkva, kako se navodi, menja se namena pojedinih delova parcele. U odluci se navodi i da se taj verski objekat nalazi u postupku legalizacije, što znači da Srpska pravoslavna crkva ovaj objekat gradi od 1996. godine bez građevinskih dozvola, prenosi 021.rs.

Druga lokacija koja se pominje u izmenama plana je prostor na Bulevaru Jovana Dučića gde se sada nalaze montažni objekti i teren FK "Mladost". Ovo će i dalje biti prostor za Sportski centar "Bistrica", ali se sada predlaže povećanje prostora koji će obuhvatiti sportski centar u odnosu na ostale površine na ovoj lokaciji.

Izmene plana se odnose i na prostor oivičen ulicama Bate Brkića, Seljačkih buna i Braće Dronjak gde se danas nalaze tri montažna objekta ostala iz perioda gradnje I etape Novog naselja, koji su služili kao uprava gradilišta, a sada ih prema navodima urbanista, koriste različiti korisnici bez regulisanog vlasničkog statusa. Ovaj prostor će, umesto za izgradnju dve zgrade, sada služiti za izgradnju Kulturne stanice "Novo naselje" i Centra za porodični smeštaj i usvajanje.

Četvrta lokacija koja se menja je prostor na samom kraju Novog naselja, u delu koji se graniči sa Veterničkom rampom i obuhvata delove ulica Mileve Marić, Stanoja Stanojevića, Dušana Danilova i Momčila Tapavice. Ovaj prostor je sada namenjen za zidanje zgrada i sportski park, a izmene plana predviđaju da se briše prostor namenjen za park i da se poveća broj novih zgrada. Takođe, na uglu ulica Momčila Tapavice i Somborske rampe će se graditi kružna raskrsnica.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

Kružni tok će povezati Novo naselje i Veternik - bulevar do Salajke

POPULARNO