Uskoro gradnja dve javne garaže - dvospratna ispod zelene površine kod Skupštine APV


Kako je na raspravi u Skupštini grada tokom usvajanja budžeta za ovu godinu rekao v. d. načelnika

Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, u program su ušli pretežno poslovi koji će biti završeni u prvoj polovini godine, dok bi rebalansom trebalo da se u budžet slije još novca za dodatne investicije. Za ugovorene ili započete poslove, kako je Mandić kazao krajem 2017. godine, namenjene su 2,873 milijarde dinara, prenosi Dnevnik.

Uskoro 3 nova bulevara u Novom Sadu - Počinje gradnja Sentandrejskog bulevara


Tada je takođe naveo da je proglašen javni interes za otkup zemljišta za buduću javnu garažu u Šafarikovoj ulici, te očekuje da će početkom ove godine biti rešeni imovinsko-pravni odnosi koji su do sada sprečavali početak gradnje. Ono što program predviđa, a što je i opozicija pozdravila, jeste izgradnja dvospratne podzemne javne garaže ispod zelene površine kod Skupštine APV, u kojoj će biti mesta za 200 vozila.

Što se tiče strukture programa, nešto više od 748 miliona dinara namenjeno je pripremanju zemljišta, u šta spadaju planiranje i projektovanje, uranističko-arhitektonski konkursi, analize, studije, ispitivanje zemljišta i arheološki radovi, dok je za kupovinu zemljišta gradska uprava namenila 423,6 miliona dinara. Za komunalno opremanje zemljišta izdvojene su 4,4 milijarde dinara, od kojih 2,4 milijarde za kapitalne objekte, mostove i naslednika Žeželjevog mosta, prenosi Dnevnik.

Za opremanje javnih objekata planirano je skoro 84 miliona dinara, a za površine javne namene 303 miliona, od kojih će se finansirati uređenje javnih površina, javno i dekorativno osvetljenje, male urbane celine, parkovi i trgovi, a za potrebe evropske prestonice kulture iz ovog dela programa namenjeno je 24 miliona dinara.

Opremanje građevinskog zemljišta grad će koštati nešto više od milijardu dinara, a za potrebe mesnih zajednica obezbeđeno je skoro 548 miliona dinara. Troškovi investicija projektovani su na 86 miliona, dok će za sudske odluke grad platiti 520 miliona dinara.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija

POPULARNO