Uskoro 3 nova bulevara u Novom Sadu - Počinje gradnja Sentandrejskog bulevara


Program uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu vredan je nešto više od 5,77 milijardi dinara i za oko pola milijarde manji je od prošlogodišnjeg

Ipak, kako je na raspravi u Skupštini grada tokom usvajanja budžeta za ovu godinu rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, u program su ušli pretežno poslovi koji će biti završeni u prvoj polovini godine, dok bi rebalansom trebalo da se u budžet slije još novca za dodatne investicije. Za ugovorene ili započete poslove, kako je Mandić kazao krajem 2017. godine, namenjene su 2,873 milijarde dinara, prenosi Dnevnik.

Mandić je za skupštinskom govornicom opisao pomenuti program kao kraći od prošlogodišnjeg, ali realan, u kojem je polovina poslova već ugovorena – za najveći posao, izgradnju Sentandrejskog bulevara, pripremljena je tenderska dokumentacija, dok se ugovaranje posla očekuje na proleće. Što se tiče spajanja Bulevara Jovana Dučića i ulice Dragoslava Srejovića, samim tim Novog naselja i Veternika, kao i izlazak ulice Bate Brkića na Futoški put, Mandić je naveo da je predviđen novac za projektovanje, koje bi trebalo da bude gotovo u prvoj polovini godine, da bi nakon rebalansa na leto bio izdvojen novac i za izvođenje radova.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija