10.01.2018.

U Voši se očekuju pojačanja, Park kasni - pre Beleka protiv Rada


Polovina prvotimaca Vojvodine okupila se juče u osam časova ujutru u domu zdravlja

“Medigrup Dr Cvjetković” u Novom Sadu, kako bi obavila neophodna lekarska testiranja uoči početka priprema za novu polusezonu, dok će preostali fudbaleri to učiniti danas.

Uz pomoć stručnog i ljubaznog osoblja doma zdravlja “Medigrup Dr Cvjetković”, sva testiranja prošla su vrlo brzo i u najboljem mogućem redu, pa igračima sada preostaje da se u četvrtak pojave na prvom ovogodišnjem treningu i tako započnu pripreme za ono što Vojvodinu očekuje ovog proleća, a to je borba za novi izlazak na međunarodnu scenu.

Nastavak prvenstva uslediće 17. februara utakmicama 23. kola, a do tada će Novosađani nastojati da izgrade formu koja bi, prema njihovoj želji, trebala da ih povede putem ka obezbeđivanju evropske vize.

- Igrači će prva dva dana odraditi ono što je neophodno na početku ciklusa priprema, a onda će,od četvrtka, početi zajednički treninzi u FC “Vujadin Boškov” - rekao je Ilija Stolica. - U modernom fudbalu više nema periodizacije u pripremama i podele na rad na fizičkoj spremi i na samoj igri, tako da ćemo od prvog treninga insistirati na usvajanju modela igre koji negujemo moji saradnici i ja, odnosno na radu s loptom. To jeste nešto teži način, ali smo usmereni na zahteve koje ćemo postviti pred igrače i bićemo u tome uporni i istrajni.

Nastavljajući da obrazlaže plan rada, Stolica je posebno istakao:

- Ekipa će do 25. januara vežbati u našem centru i nadam se da će nam vremenske prilike u tome pogodovati. Planiramo da, najverovatnije 20. januara, odigramo kontrolnu utakmicu s Radom i nastojaćemo da to bude u Veterniku. Moj cilj biće da na okupu imam glavnu grupu igrača što pre, kako bi oni mogli da se upoznaju s mojim načinom rada i razmišljanja, kao i s onim što od njih zahtevam. S druge strane, upoznaću i ja njih i verujem da će neki fudbaler iz postojećeg kadra iskočiti i prijatno nas sve iznenaditi u nastvaku takmičenja. Želim da promenimo celokupni ambijent u klubu kao jedan od bitnijih preduslova da ostvarimo želje koje pred sobom imamo. Potom ćemo se od 25. januara preseliti u Tursku i tamo obaviti drugu fazu rada.

Za sada još uvek nije stigao ni jedan od novajlija. Sportski diretor Saša Drakulić i klupski operativci rade na tome, ali pojačanja još uvek nema.

- Iskreno se nadam da ćemo u narednih dan-dva imati prve vesti po pitanju dolaska novih igrača.

Napokon postignut dogovor: Jovančić i Kojašević ostaju u Vojvodini


Jedan od važnih šrafova u Vošinoj ekipi svakako je golman Emil Rockov, koji je produžio ugovor s crveno-belima.

- Jedva čekam početak priprema, a onda i nastavak prvenstva. Produžio sam ugovor pod, za mene, povoljnijim uslovima i time sam pronašao i obezbedio duševni mir. Ne moram više da razmišljam o egzistenciji, iako u Srbiji od fudbala teško može da se zaradi ozbiljniji novac. U svakom slučaju, rešio sam svoj status u klubu i uramio ga okvirom sazdanim od čvršćeg materijala, što će mi, siguran sam, omogućiti da se potpuno skoncentrišem na predstojeći rad – rekao je Rockov.

Tokom pauze Rockov je redovno trenirao.

- Činjenica je da sam radio na sebi, jer za to, kada je prvenstvo u toku, nema ni vremena, ni prostora. Tek od kada sam počeo da branim u Superligi shvatio sam tu činjnicu, pa sam insistirao u radu na onim stvarima koje mi nedostaju kada krene puna sezona. Spreman sam za izazove koji se nalaze predamnom i ekipom. Uostalom, uvek je tako i to jeste moj način rada i poimanja fudbala - istako je Rockov.

Utakmice u Beleku

Tokom priprema u turskom letovalištu Belek, fudbaleri Vojvodine odigraće pet kontrolnih susreta. Ugovorene su utakmice sa Slovanom iz Bratislave (27. januara), Mariborom (30. januara), Olimpijom iz Ljubljane (5. februara) i Dunajskom stredom iz Slovačke (6. februara). Još uvek nije poznato ime petog rivala.

Park kasni

Mladi južnokorejski reprezentativac In-Hjeok Park neće se pojaviti na početku priprema. Član je nemačkog Hofenhajma, a u Voši je na pozajmici. Poslao je u klub dopis da i dalje ima obaveze prema U-23 selekciji svoje zemlje i da će se naknadno pojaviti FC “Vujadin Boškov”.

izvor: fkvojvodina.rs, dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Napokon postignut dogovor: Jovančić i Kojašević ostaju u Vojvodini

POPULARNO