Stižu kazne, iako su parking platili - kvačice obavezne u sms porukama


Prvog januara počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima sa kvačicama i sa slovima Y i W, čiji je rok važenja do 2018. godine

Takve tablice najviše su zadavale muke vozačima kada plaćaju parking sms-om.

Vozači u Novom Sadu, ipak, suočavaju se sa novim problemima, koja su donela nova pravila plaćanja parkinga sms-om.

Dok kvačice sa tablica polako odlaze u istoriju, te iste kvačice postaju obavezne u sms porukama, kada plaćate parking u Novom Sadu. U to su se uverili vozači kojima odnedavno stižu parking kazne, iako su parking platili.

“Kao i svih prethodnih godina, i pre dva dana platio sam parking sms-om i, umesto ŽH, ukucao ZH. To svih ovih godina nije bio problem, ali evo sada me, i pored uredno plaćenog parkiranja, dočekala kazna”, kaže jedan vozač za O2.

Zbog toga što su onima sa kvačicama u opticaju gotovo identične tablice parnjaci, bez kvačica, vrlo često je dolazilo do preklapanja tokom uplate parkiranja.

“Vozač je prosto onemogućen da sam sebi produži parkiranje u crvenoj zoni zato što je neko drugi već uplatio parkiranje za njegovo vozilo i na taj način iskoristio njegovo vremensko ograničenje. Mi smo još na početku kada su se pojavile ovakve registarske oznake upozoravali nadležene da će doći do ovakvih problema na terenu”, rekla je Jasna Kovčin iz Parking servisa u Novom Sadu.

Sada su prinuđeni da upozoravaju, odnosno obaveštavaju vozače da u sms obavezno moraju da ukucaju slova sa kvačicom. U suprotnom, na autu će ih dočekati parking kazna.

“Prvi put će njima naravno parking karta biti stornirana, jer je ovo naš novi sistem na koji vozčai tek treba da se naviknu”, objašnjava Kovčin.

izvor: O2, agencije, foto: NSinfo