06.01.2018.

Stanisavljević blizu povratka u Vošu: Bilo bi lepo da ponovo obučem crveno-beli dres


Iako je karijeru počeo da gradi u Austriji, zemlji u kojoj je odrastao, pa je nastavio u mađarskim klubovima

Stanisavljević je našim ljubiteljima fudbala postao nešto poznatiji tek 2013. godine, kada je obukao dres tadašnjeg drugoligaša Sloge iz Petrovca na Mlavi. Put ga je onda odveo u OFK Beograd, da bi 2014. godine zadužio opremu ondašnjeg superligaša Donjeg Srema, tima za koji je odigrao 20 utakmica i postigao pet golova. To mu je bila najbolja preporuka da sledećeg leta dobije poziv Vojvodine i preseli se u Novi Sad. Za Vošu je odigrao 19 utakmica i postigao je šest golova pre nego što se preselio u grčki Asteras, tim u kojem je proveo dve protekle sezone.

- Trenutno se s porodicom nalazim u Austriji, na odmoru kod roditelja - rekao je za Dnevnik Aleksandar Stanisavljević. - Sporazumno sam raskinuo ugovor s Grcima, jer se više nisam lepo osećao u toj sredini i nisam uživao igrajući tamo fudbal. Dogovorili smo se da prekinemo saradnju, iako sam imao potpisan ugovor na još godinu i po dana.

Kakvi su vam dalji planovi?

- Sada sam puno opušteniji i uživam s mojima, a uskoro će i početak zimskog prelaznog roka. Iskreno, ne osećam nikakav stres zbog toga, jer u najboljim sam igračkim godinama i siguran sam da još puno toga mogu d pružim na terenu. Ne opterećujem se time gde ću nastaviti karijeru, čekam i znam da će poziva biti.

Da li postoji mogućnost za vaš povratak u redove Vojvodine?

- Imao sam već nekoliko kontakata sa predsednikom kluba Dušanom Vlaovićem. Iako se ništa konkretnije nismo dogovorili, postoji obostrana zainteresovanost da se vratim i držim se pravila - nikad ne reci - nikad. Moj menadžer i ja čekamo poziv sportskog direktora Saše Drakulića i videćemo šta će se dogoditi u danima koji slede. Uvek sam isticao, tako i sada razmišljam, da je Vojvodina prvi klub u Srbiji i, ukoliko bih se vratio u naš fudbal, Novosađani bi u svakom slučaju imali prednost u odnosu na sve druge ekipe, rekao je Stanisavljević za Dnevnik.

Da li ste upoznati s trenutnom situacijom u klubu?

- Nastojao sam da pratim sve utakmice i činio sam to uvek kada sam mogao. Znam da je u klub stigao trener Ilija Stolica, mlad stručnjak kojeg lično ne poznajem, ali za kojeg sam čuo da je vrhunski, o čemu najbolje svedoče igre i rezultati ekipe Voždovca koju je predvodio. Aktuelne igrače Voše slabije poznajem, za protekle dve godine puno toga se promenilo u sastavu ekipe, ali su i dalje tu Ivan Lakićević, Nikola Antić, Emil Rockov i Nikola Perić.

Da li verujete da Vojvodina može da izbori vizu za Evropu?

- Ne da verujem, nego sam potpuno siguran da će Vojvodina ponovo igrati u evropskoj konkrenciji.

S vama u timu?

- Bilo bi lepo da se to dogodi i da ponovo obučem crveno-beli dres kluba sa “Karađorđa” - poručio je Aleksandar Stanisavljević.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić


Stanisavljević: Za Vojvodinu me veže ljubav - nosim pola belo pola crveno ispred TV ekranaPOPULARNO