03.01.2018.

Sremski Karlovci ne odustaju od statusa Grada


Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković kaže da je turizam grana koja mora biti nosilac razvoja njihove opštine

Opština je upravo zato aplicirala kod pristupnih fondova i prošla na značajnom EU projektu međugranične saradnje s Mađarskom.

„Opština je dobila projekat za izgradnju turističkog pristaništa za brodove vredan 15 miliona dinara“, kaže za Dnevnik Milenković. Takođe, pojačano je plasiranje i promocija domaćih brendova, poput Bermeta i Kuglofa kao zaštitnih znakova kada su u pitanju autentični karlovački proizvodi.„Nedavno je urađen i pristupni put do Vidikovca i otvoren je i restoranski sadržaj na samom Vidikovcu“, naveo je Milenković.

Izgradnja turističkog pristaništa je počela.„Paralelno s izgradnjom pristaništa, pokrenuli smo proceduru izrade projektno-tehničke dokumentacije za pristupni put do njega“, napominje Milenković, i dodaje da će izgradnja biti gotova do kraja iduće godine. „Nakon toga u planu je izgradnja turističkog pristaništa za brodove, koji će predstavljati značajnu turističku ponudu.“

U godini za nama pokrenuta su dva vrlo važna pitanja kada je reč o budućnosti Sremskih Karlovaca. Jedno se odnosi na vraćanje statusa grada, a drugo na reaktiviranje Zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca.

izvor: dnevnik.rs, foto: novisad.rs

POPULARNO