Sergej Milinković-Savić: Novi Sad je moj grad


Milinković-Savić, o bogatstvu u eventualnom transferu, trenerima...

Sergej Milinković-Savić za Novosti, na kraju nezaboravne 2017. godine priča o svom putu iz novosadskog mira i tišine, pa do pompe koja se poslednjih meseci pravi oko njega. Naravno, i o milionima koje su bogati evropski klubovi spremni da plate da bi ga već sledećeg leta videli na drugoj adresi.

- Imao sam godinu za pamćenje. Zaista ću po sjajnim stvarima da pamtim 2017, a voleo bih da sa istim uspehom zakoračim i u 2018. godinu. U njoj me čeka izuzetno mnogo izazova i iskušenja. Pred svaki trening i pred svaku utakmicu kažem sebi da je to idealan dan da se napreduje. I zaista želim da napredujem što više i u godini ispred nas - priča o željama Milinković-Savić za Novosti.

Na pitanje o ličnom ukusu i novogodišnjem ambijentu u Novom Sadu, Beogradu ili Rimu, Sergej nema preveliku dilemu.

- Novi Sad je moj grad. Rim je poseban, Beograd ima svoje čari, ali u Novom Sadu je najlepša Nova godina na svetu. Ne bih menjao taj doživljaj ni sa jednim drugim - zaključuje Sergej Milinković-Savić.


U VOJVODINI TRLjAJU RUKE

Prvi klub Sergeja Milinković-Savića, novosadska Vojvodina, već trlja ruke od njegovog budućeg bogatog transfera. Naime, prema davno uvedenom pravilu u FIFA o takozvanom Mehanizmu solidarnosti, svaki sledeći klub je u obavezi da uplati matičnom klubu nekog igrača proviziju od pet odsto od ukupnog iznosa transfera.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: facebook.com/NoviSad2021

POPULARNO