Rekordnih 50.000 ljudi na trgu u Novom Sadu dočekalo Novu godinu (FOTO, VIDEO)


Oko 50.000 posetilaca iz raznih delova Srbije, kao i brojnih gostiju iz zemalja regiona i Evrope, su na nekoliko centralnih lokacija u Novom Sadu dočekali 2018. godinu

uz Darka Rundeka, Plavi orkestar, S.A.R.S, Džon Akviviva, saopštili su organizatori dočeka iz Fondacije "Novi Sad 2021".


Navodi se da je centralni novosadski trg blistao u specijalnom ruhu zahvaljujući režiranom programu i umetničkom timu koji su činili predstavnici institucija kulture, univerziteta, nevladinog sektora i kreativnih industrija Novog Sada.


Organizatori ističu da je nastup bendova na Trgu slobode bio upotpunjen svetlosnim efektima, scenski sveden uz elemente na bini koji su bili mapirani 3D projektorima, a da je ponoć dočekana uz sjajnu scenografiju, odbrojavanje na najvećim ekranima do sada, konfete i "kraljevski" vatromet, pošto je audio-vizuelni doživljaj režirao princ Đorđe Karađorđević i po prvi put ga predstavio u regionu.


Kako je i doček Srpske Nove godine poveren istoj fondaciji, a koji se promoviše kao doček 7526. godine, najavljeni su brojni muzički nastupi na potpuno neočekivanim lokacijama u Novom Sadu među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja.


U subotu, 13. januara predstaviće će se Slobodan Trkulja i bend "Imar" iz Škotske u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovna muzika Divne Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, "Laibachov" prepoznatljivi tvrdi zvuk u velikoj sali najstarijeg nacionalnog teatra, Srpskog narodnog pozorišta, velika regionalna pop zvezda Kaliope u Pozorištu mladih, neki od najznačajnijih džez umetnika sa naših prostora u Novosadskoj sinagogi, Dečja filharmonija u Gradskoj kući i brojni drugi na ukupno 21 lokaciji u tom gradu.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Fondacija "Novi Sad 2021", video: Feri K. - Aerodron YouTube

VIDEO: Vatromet iz vazduha - Novi Sad ulazi u Novu godinuPOPULARNO