14.01.2018.

Počinje prelazni rok: Na Vošinom spisku trenutno 24 igrača - Aleksić i Medojević za par godina


U Srbiji u ponedeljak i zvanično počinje zimski prelazni rok za profesionalne fudbalere

„Ubeđen sam da ćemo biti jači nego jesenas i da ćemo stvoriti tim koji će moći da nadoknadi zaostatak za konkurencijom, čak i po cenu da sada angažujemo jednog ili dvojicu igrača na pola godine“, kaže Dušan Vlaović, Predsednik UO FK Vojvodina

Novosađani su jesenas polusezonu završili tek na osmom mestu, što nikoga u klubu ne zadovoljava.

U ponedeljak počinje zimski prelazni rok. Da li su i, ako jesu, koliko aktivni operativci crveno-belih na rešavanju dolazaka novih fudbalera?

"Aktivni smo i očekujem da rešimo barem osnovne ideje i pojačamo redove našeg tima", rekao je Vlaović za Dnevnik. "Ubeđen sam da ćemo biti jači nego jesenas i da ćemo stvoriti tim koji će moći da nadoknadi zaostatak za konkurencijom, čak i po cenu da sada angažujemo jednog ili dvojicu igrača na pola godine. U svakom slučaju, očekujem zanimljiva dešavanja u danima pred nama, jer nećemo odstupiti od realizacije zamisli da do 25. januara i polaska ekipe u Tursku, imamo na okupu momke koji će igrati u sledećeoj polusezoni."

Trenutno u Sportskom centru u Veterniku trenira 24 igrača (od kojih su četvorica golmani) i jasno je da taj broj neće biti dovoljan za prolećne izazove. Na kojim pozicijama planirate angažovanje novih fudbalera?

"Sve radimo u koordinaciji sa šefom struke Ilijom Stolicom. Na dobrom smo putu da kvalitetno rešimo pitanje igrača koji igra na poziciji prednjeg bočnog i to na obe strane terena, a nije isključeno da danas ili sutra završimo i čitav posao oko dovođenja špica. Uz to, u pregovorima smo i pokušavamo da angažujemo još jednog centralnog ofanzivnog veznog igrača, kao i kvalitetnog štopera. Posla ima, ali očekujemo da uskoro usledi realizacija transfera na kojima radimo."

Da li ste u kontaktima i s nekim od igrača koji su ponikli u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ ili su tokom karijere nosili crveno-beli Vošin dres?

"Jesmo, pokušao sam da stupim u kontakt sa skoro svim našim nekadašnjim fudbalerima. Želeo sam da saznam kakve planove imaju u nastavku karijera, ali i da se obavestim o trenutnim situacijama u kojima se nalaze. Između ostalih, čuo sam se s Danijelom Aleksićem, danas prvotimcem švajcarskog Sent Galena, kao i s nekadašnjim kapitenom Vojvodine Slobodanom Medojevićem, sada igračem Ajntrahta iz Frankfurta."

Kakva je situacija s ovom dvojicom nesumnjivo odličnih fudbalera poniklih u Vojvodini?

"Aleksić se izuzetno obradovao pozivu iz, kako je naglasio, njegove Voše. Saznao sam da je nedavno dobio sina i iskoristio sam priliku da mu čestitam. On igra dobro, ugovor sa Švajcarcima ga obavezuje na još dve i po godine i trenutno očekuju ponudu jednog kluba iz Turske. Rekao mi je da u ovom trenutku nije realno da se vrati u Novi Sad i dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu, a ja sam mu poručio da su mu vrata FK Vojvodina uvek otvorena."

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Slobodan Medojević se vraća u Vošu za dve godine?

POPULARNO