Ove godine gradnja 8.000 jeftinih stanova - Pripremljen leks specijalis


Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da ove godine može da počne gradnja oko 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti

kao i da je to ministarstvo već pripremilo predlog zakona - leks specijalisa kojim će se gradnja stanova u šest gradova proglasiti za projekat od nacionalnog interesa.

Mihajlović je rekla da očekuje da će se predlog leks specijalisa ubrzo naći na sednici vlade, kao i da očekuje da se prvih 190 stanova gradi u Vranju.

"Očekujemo da Ministarstvo finansija u narednih desetak dana utvrdi predlog uslova finansiranja, koje će za građane biti pod povoljnim uslovima i svakako će predvideti da država da subvencije odnosno učestvuje u troškovima", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je dodala da će drugi gradovi u Srbiji, osim Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja, koji su zainteresovani da se uključe u program, dostaviti odgovore na upitnik koji im je poslat i dati predloge lokacija na kojima bi ti stanovi mogli da se grade.

Na pitanje novinara da li će se jeftini stanovi graditi i za druge građane, Mihajlović kaže da će se tek videti da li će taj projekat stanogradnje moći da se proširi i na druge kategorije.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo