NS lider u otvaranju novih radnih mesta - Lir i Delfi zaposlili 6.500 ljudi


U Novom Sadu, zaključno s decembrom 2017. godine, nezaposlenost je smanjena 22 procenta, odnosno za oko 5.000 ljudi

te je trenutno na evidenciji filijale Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje 16.774 nezaposlenih, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji na medije.

Slično je stanje i na nivou Južnobačkog okruga, gde je nezaposlenost manja 17,5 odsto.

„Grad Novi Sad je lider u Republici Srbiji po visini novca izdvojenog radi zapošljavanja nezaposlenih i otvaranja novih radnih mesta“, istakla je direktorka filijale Novi Sad NSZ-a Tatjana Vidović, i dodala da su takvi rezultati postignuti zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i povećanom obimu stranih investicija i dobro planiranim merama aktivne politike zapošljavanja.

„Filijala Novi Sad je nastavila uspešnu intezivnu saradnju s poslodavcima, koji su našim posredstvom dolazili do radnika, a zahvaljujući tome, imali smo 22,5 procenata više slobodnih radnih mesta u odnosu na 2016. godinu.“

I strani investitori – poput „Lira” i „Aptiva” (nekadašnji „Delfaj”) – znatno su uticali na smanjenje nezaposlenosti u našem gradu, te su do sada zaposlili oko 6.500 ljudi, a tokom protekle godine svoj delokrug zapošljavanja su proširili na ceo Južnobački okrug. Tri uspešno održana Sajma zapošljavanja postigla su rekordno učešće poslodavaca, broj slobodnih radnih mesta, kao i posetu onih koji su bili zainteresovani za rad u nekim od ponuđenih firmi.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

Fabrika kompanije Delfi u Novom Sadu promenila ime

POPULARNO