Ljuto pivo iz Vojvodine - Proizvođač ljute paprike napravio pivo sa ukusom čilija


Zrenjaninac Andrej Vaš, kog mnogi sugrađani znaju kao vrsnog proizvođača ljute paprike, otišao je korak dalje i napravio – pivo sa ljutom paprikom

Pivo nazvano „čili mango ipa” još uvek mogu da konzumiraju samo Andrejevi rođaci i prijatelji, jer je u pitanju pilot projekat, ali ovaj mladić ima ozbiljne planove.

„Kraft pivare u poslednje vreme zauzimaju veliki deo tržišta piva i to je budućnost. E, sad, i tu se treba izdvojiti, pa sam rešio da probam da spojim pivo i svoju strast, a to su ljute paprike. Pivo je tradicija našeg grada, istorija takoreći, i to mi je bila inspiracija“, priča Andrej za Dnevnik.

Prošla godina u proizvodnji paprika za Andreja, koji to radi već sedam godina, bila je najuspešnija do sada.

„Sada već znam i šta ću da proizvodim i kako to da prodam. Internet mi je glavna „pijaca”, a prošle godine sam najviše suve, mlevene paprike, prodao Leskovčanima, tačnije jednoj firmi iz Leskovca, koja opet radi izvoz u Italiju. Ako nam se kockice slože, mislim da će i ova godina biti odlična. Imam ideju da zasadim najskuplju papriku na svetu, to je divlja paprika iz Perua. Kilogram takve suve paprike dostiže 25.000 dolara. Nije mi problem da je odgajim, samo mi treba tržište“, kaže Andrej.

Ideja i planova je mnogo, kao strasti prema ovom poslu, i to je put ka uspehu.

„Mnogo mojih prijatelja otišlo je ili planira da ode. Ja to poštujem, ali mnogi nisu ni probali ovde ništa. Ima prostora, samo prvo morate da volite ono čime se bavite, da radite i dva posla dok ne stanete na noge i da budete strpljivi. Pare ne stižu preko noći, kao ni uspeh“, poručuje Andrej Vaš za Dnevnik, ili Andrej Chili Man, kako mu se zove profil na Fejsbuku.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO