Kružni tok će povezati Novo naselje i Veternik - bulevar do Salajke


Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđen je novac za projekat spajanja Bulevara Jovana Dučića i Ulice Dragoslava Srejovića, samim tim Novog naselja i Veternika

Projektovanje bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini godine, a kako je krajem godine za skupštinskom govornicom rekao v. d. načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, očekuje se da će nakon rebalansa budžeta, na leto, biti izdvojen i novac za izvođenje radova.

Spajanje Bulevara Jovana Dučića s Ulicom Dragoslava Srejovića predviđeno je planom detaljne regulacije, a na taj način Novi Sad bi se, osim preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezao s Veternikom. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za Dnevnik da je rešavanje imovinskopravnih odnosa na trasi produžetka Bulevara Jovana Dučića u završnoj fazi.

Podsećamo na to da Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u toku prethodne godine nekoliko puta raspisivala javnu nabavku za projektanta saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem produžetka bulevara, ali se niko nije javio na tender, pa je postupak obustavljen. Procenjena vrednost projekta bila je dva miliona dinara (bez PDV-a).

Da bi se Novo naselje spojilo s Veternikom, potrebno je Bulevar Jovana Dučića produžiti oko 330 metara. Buduća saobraćajnica imaće po dve kolovozne trake u oba smera i razdelno ostrvo širine 1,5 metar. Na obe strane saobraćajnice predviđeni su parkinzi, trotoari i biciklističke staze.

Raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i ulica Dragoslava Srejovića i Veterničke rampe projektovana je kao kružna, a ukupna dužina saobraćajnice s pristupnim krakovima kružnom toku je oko 450 metara.

Izgradnjom pomenute saobraćajnice ostvariće se kontinuiran tok saobraćaja od Bulevara oslobođenja do Ulice kralja Petra Prvog u Veterniku. Realizacijom tog projekta i izgradnjom odgovarajuće infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, gradsko građevinsko zemljište u tom delu grada biće interesantnije potencijalnim investitorima, smatraju u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo, ilustracija