Još 300 tona opasnog otpada pronađeno u Novom Sadu


U krugu fabrike Hemijske industrije Novi Sad otkriveno je još više od 300 tona mogućeg opasnog otpada, kao i podzemni rezervoar za koji još nije poznato koliko je otpada skrivao

Nakon što je juče na lokaciji HINS-a pronađeno 1.080 tona opasnog otpada, a vlasnik "Step transa", koji je bio zakupac ovog prostora, uhapšen, pronađene su nove količine ove opasne materije.

"Na jednoj lokaciji pronađeno je 1.080 tona, na drugoj, takođe u nadzemnim rezervoarima, 300 tona, a na trećoj lokaciji je postojao podzemni, skriveni rezervoar sa devet otvora u kome ne znamo još koliko je moglo otpada da stane, jer se nalazi ispod zemlje i radi po principu spojenih sudova. Radi se o jednoj količini koja je ogromna, pogotovo ako uzmemo u obzir da je u Obrenovcu pre mesec dana pronađeno 20 tona, a mi smo ovde pronašli 1.500. Do saznanja smo došli kroz zajednički rad Bezbednosno-informativne agencije, nadležnog tužilaštva i naših inspekcija za zaštitu životne sredine. Da nije bila u pitanju zajednička akcija, mi ne bismo mogli ni da uđemo u prostor gde smo pronašli ove podzemne rezervoare", poručuje pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

izvor: 021.rs, foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U Novom Sadu pronađeno preko 1.000 tona toksičnog otpada

POPULARNO