JKP "Stan" će biti pretvoren u "Stan NS" - Litvanski "Civinity" jedini dao ponudu


Litvanska kompanija "Civinity" koja je i ranije bila zainteresovana za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa Gradom Novim Sadom

oko JKP "Stana", jedina se javila na tender sa ponudom za ovaj posao.

Komisija koju je formirao Grad ima 90 dana da odbije ili prihvati ponudu i to dostavi Skupštini grada koja će dati poslednju saglasnost pre potpisivanja ugovora.

Ukoliko ponuda bude prihvaćena, JKP "Stan" će biti pretvoren u "Stan NS", koji će preuzeti deo radnika, dok će za preostale radnike biti isplaćene otpremnine i biti izmireni dugovi koji sada iznose oko pola milijarde dinara.

Na otvaranju ponuda u "Stanu" ponudu su formalno dali "FM Holding" iz Novog Sada i litvanski "Busto Valda", sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava).

Kako je za 021.rs nakon otvaranja pojasnio predstavnik "Civinity" Darius Zakarauskas, pre sedam dana su osnovali "FM Holding" kako bi lakše poslovali u Srbiji, a "Busto Valda" koji je deo holdinga ove litvanske kompanije je nosilac ponude jer je obaveza na tenderu bila da ponuđač bude registrovan za obavljanje delatnosti održavanja stambenih zgrada i dimničarinu za šta je ta firma i registrovana.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija