Do kraja sezone besplatni časovi klizanja na Spensu


Ljubitelje zime i sportova na ledu, sigurno će obradovati vest da je do kraja sezone otvorena besplatna, promotivna škola klizanja u Ledenoj dvorani Spensa

To je prilika da tokom zimskog raspusta, sva deca starija od četiri godine, uz pratnju roditelja i instruktora klizanja, nauče novu veštinu i provedu vreme u zdravom okruženju.

Klizanje razvija termoregulacioni sistem, pokreće mišiće, osnažuje imunitet, pozitivno utiče na raspoloženje i razvija motoričke sposobnosti, zbog čega je dobar izvor rekreacije za sve generacije. Verovatno je to jedan od razloga velikog odziva na prvom promotivnom času tog sporta u ovoj godini.

Danijela Ignjatić, profesorka fizičkog vaspitanja i trener, sportsko udruženje “Sport Master”: "Promovišemo da je klizanje upravo pravi rekreativni, al ii porodični sport i ovom prilikom smo omogućili korake na ledu da naprave i roditelji. Prošle subote smo imali veoma interesantnu grupu, gde su neke mame osmelile se i prvi put i one proklizale. Ja kao trener i roditelj preporučujem svima da nauče da se kližu, jer mnogo je bolje i sigurnije za vaše dete da ste vi pored  njega na ledu."

Roditelji mogu prijaviti svoju decu na časove putem telefona 0652809800, što je preduslov za pohađanje časova. Sezona beplatnih sportova na ledu, započeta je u decembru, a nastavljena u okviru projekta “S kao sport”, koji drugu godinu zaredom podržava Gradska uprava za sport i omladinu.

izvor: rtv.rs, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina