Burek, roštilj, pivo, vino... iz Srbije - u srcu Sidneja


“Nemate vremena (ili novca) da putujete u Srbiju?

Onda posetite Srpski festival i probajte najbolju stvar koja postoji – punjene ili pržene krofne“, glasi najava za tradicionalni festival u srcu Sidneja.

Srpski festival održaće se 10. i 11. februara u parku Tumbalong u Sidneju u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i Asocijacije mladih pravoslavaca.

Ovogodišnja tema festivala namenjenog srpskoj kulturi, koji odavno privlači ne samo naše ljude već i strance, biće naša hrana.

“Srbija je dobro poznata po svom mesu, kućnim specijalitetima i snažnom duhu ćevapa – svinjenitine sa roštilja, bureku, piti i palačinkama. Dodajte i uvezeno srpsko pivo i vino i uživajte u okruženju ispunjenom živom muzikom i tradicionalnim folkolorom na glavnoj bini“, navodi se u novinskom članku.

Srpski festival se održava od 2012. godine pod sloganom „Upoznajte Srbe“, gde naši ljudi iz Australije predstavljaju svoju kulturu. Festival se obično završava najvećim kolom na svetu, a na poslednjem ga je igralo čak 2.500 ljudi. Održavaju se i neobična takmičenja, a zanimljivo je da je prvo mesto u jedenju mesa sa roštilja jedne godine osvojio upravo Australijanac.

izvor: b92.net, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO