21 lokacija: Veliko interesovanje za srpsku Novu godinu u Novom Sadu - traži se karta više


Uprkos proširenju kapaciteta zbog ogromnog interesovanja, ulaznice za koncert keltske atrakcije

benda Imar koji će nastupiti 13. januara u Srpskom narodnom pozorištu sa Slobodanom Trkuljom kao specijalnim gostom, rasprodate su, saopštili su organizatori dočeka srpske Nove godine u Novom Sadu Fondacija "Novi Sad 2021".

Rasprodate su ulaznice i za nastup Divne Ljubojević, a organizatori navode da će se za mnoge lokacije u narednom periodu tražiti karta više.

Iz te organizacije podsećaju da će u maloj sali SNP-a, na dočeku srpske Nove godine novosadska publika i brojni gosti iz regiona i Evrope imati priliku da prisustvuju koncertu jednog od najboljih keltskih sastava iz Glazgova, koji su se, kao omiljeni bend Slobodana Trkulje odazvali njegovom pozivu.

Čuveni srpski virtuoz, Slobodan Trkulja biće i domaćin večeri koji će publiku provesti kroz istoriju nastajanja nesvakidašnjih instrumenata i muzike sa različitih prostora, navodi se u saopštenju Fondacije "Novi Sad 2021" uz napomenu da je ostao ograničen kontigent promotivnih ulaznica za doček 7526. godine, kako je promovišu organizatori.

Svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte koji su planirani u Novom Sadu 13. januara dobiće neku od knjiga koju izdaje "Sterijino pozorje". Deo programa za doček, koji podrazumeva i programe za decu, biće besplatan i otvoren za sve posetioce.

Pored sastava Imar i Slobodana Trkulje, na 21 lokaciji širom Novog Sada, među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Divna Ljubojević će nastupiti u pozorišnoj sali NIS-a, popularni slovenački bend Lajbah sviraće u Srpskom narodnom pozorištu, velika regionalna pop zvezda Kaliopi u Pozorištu mladih, dok će neki od najznačajnijih džez umetnika sa naših prostora nastupiti u Novosadskoj sinagogi.

U okviru dočeka 7526. godine nastupiće još i Marčelo sa "Napeti quintet" sastavom, pevač Dušan Svilar u pratnji tamburaša, kantautor Nikola Vranjković, kao i brojni drugi izvođači različitih žanrova muzike.

Više informacija na: facebook.com/NoviSad2021

izvor: rtv.rs, foto: facebook.com/NoviSad2021

POPULARNO