15.12.2017.

Zbog odlaska vozača GSP-u odobreno da zaposli 35 radnika na određeno


Sednicu Skupštine grada obeležila je i rasprava o tome koliko zapravo ima radnika u lokalnoj upravi i da li vlast povećava ili smanjuje broj zaposlenih

Najviše se pričalo o izmenama kadrovskog plana u upravi, kao i izmenama odluke o budžetu koja je povezana sa odlukom o kadrovima, kojom se povećava broj zaposlenih u gradskoj upravi za 24.

Vlast je ponavljala tvrdnje da nema zapošljavanja, jer se smanjuje broj stalno zaposlenih i da se zapravo radi o onima koji će raditi na određeno i to samo neke neophodne hitne poslove. S druge strane, opozicija je kritikovala to što se stalno priča o smanjenju broja radnika, a zapravo se to ne primenjuje. Još više je zamerila što i posle nekoliko godina aktuelna vlast nije započela najavljenu reorganizaciju uprave kako bi bila efikasnija u službi građana.

O ostalim tačkama dnevnog reda skoro da nije bilo rasprave.

Odbornici su odlučili da se iz budžetske rezerve Gradskom saobraćajnom preduzeću prebaci dodatnih 20 miliona dinara za tekuće subvencije, tako da će ove godine gradski prevoznik ukupno dobiti 200 miliona dinara po ovom osnovu. Ovih 20 miliona dinara GSP će iskoristiti za kupovinu goriva.

Takođe, Skupština je izmenom programa poslovanja odobrila GSP-u da zaposli 35 radnika na određeno zbog povećanja obima posla. Sa ovim povećanjem, GSP će imati 145 zaposlenih na određeno, a ukupno ovo preduzeće će na kraju godine imati 1.245 radnika, što je za osmoro manje nego na početku 2017.

Razlog za poslednji prijem je odlazak zaposlenih iz preduzeća, prvenstveno vozača koji dobijaju posao u inostranstvu, pa je tako, kako se navodi, nedavno iz GSP-a otišlo 45 radnika.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO