Winterfest, Ledena šuma, Nova godina na 4 lokacije... Zimske manifestacije mame turiste u Novi Sad


Novosađani će moći da dočekaju Novu godinu na čak četiri mesta u gradu

Turistička organizcija Novog Sada (TONS) krenula je u veliku medijsku kampanju na radio i televizijskim stanicama i društvenim mrežama pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu”, koja je obuhvatila 17 dešavanja tokom novembra i decembra.

„Kampanja obuhvata mnoge događaje koji će biti u Novom Sadu tokom zimskog perioda, kao i bogat program koji smo pripremili za najluđu noć“, rekla je portparolka TONS-a Danijela Jokanović. „Te manifestacije su povezane s laskavim titulama koje će 2019. i 2021. naš grad poneti, a zadatak Turističke organizacije jeste da ga prikažemo u najlepšem prazničnom svetlu, ali i da privučemo što više turista, kako iz drugih krajeva Srbije, tako i iz regiona.“

U toku je drugi „Novosadski vinterfest”, koji se održava na glavnom gradskom trgu, gde posetioci imaju priliku da degustiraju domaću hranu i piće, te uživaju u muzičkom programu, a izloženi su i suveniri, kao i novogodišnji ukrasi. Osim toga, uskoro će početi da radi klizalište u Dunavskom parku „Ledena šuma”, u sklopu kog će biti organizovani kulturno-umetnički programi.

U prvoj polovini decembra održaće se jedna od najznačajnijih rok manifestacija u gradu - „NS koncert godine”.„Zahvaljujući Koncertu godine, Novi Sad na jednom mestu okuplja najpopularnije izvođače rok muzike“, rekla je Danijela Jokanović, i dodala da je vrlo značajno što publika koja poseti tu manifestaciju dolazi iz svih krajeva Srbije i iz regiona.“

Kao priprema za preuzimanje titule Evropske prestonice kulture 2021. organizovani su brojni kulturni događaji kao što je 21. festival evropskog nezavisnog filma i Božićno-novogodišnji ciklus koncerata, koji će biti održani u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu. Po rečima portparolke TONS-a, Novosađani će moći da dočekaju Novu godinu na čak četiri mesta u gradu. Na glavnom gradskom trgu nastupaće Darko Rundek, „Plavi orkestar” i S.A.R.S., u „Studiju M” Radio Novog Sada ljubitelji elektronske muzike uživaće uz najbolje domaće i strane izvođače, i to na dve bine. Na Trgu republike publiku očekuju koncerti različitih žanrova, od tamburice do yeza, a za najmlađe sugrađane u Dunavskom parku je organizovan doček uz animatore, akrobate i žonglere.

Građani se o svim dešavanjima i o smeštajnim kapacitetima ugostiteljskih objekata mogu informisati na sajtu turističke organizacije grada Novog Sada www.novisad.travel.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: facebook.com/nswinterfest

POPULARNO