26.12.2017.

Vršac: Umesto koncerta na trgu - Novac za doček Nove godine daju za paketiće za mališane


Ovom odlukom nisu izuzeta ni starija deca, jer će za sve njih u centru grada biti postavljeno klizalište

Grad Vršac će ove godine novac iz budžeta namenjen proslavi i dočeku Nove godine na gradskom trgu, preusmeriti na najmlađe sugrađane.

Pored Novog Pazara, i Vršac će ove godine umesto koncerta na trgu na drugačiji način potrošiti novac. Tradicionalni Novogodišnji karavan za najmlađe ove godine, osim dece iz vršačkih sela, obadovaće i sve gradske mališane, do sedam godina starosti, odluka je lokalne samouprave.

Ovom odlukom nisu izuzeta ni starija deca, jer će za sve njih u centru grada biti postavljeno klizalište.

"Odlučili smo da novac koji smo do sada trošlii na program proslave dočeka obe Nove godine, muzički program i vatromet, ovde godine potrošimo na poklone namenjene deci. Paketići koje ćemo obezbediti za mališane biće edukativni. Reč je o igračkama koje će biti odabrane prema uzrastima. Verujemo da će svi roditelji na vreme prijaviti svoju decu putem obrazaca koji su dostupni u holu Gradske kuće, vrtićima i u seoskim mesnim zajednicama. Takođe, Grad se ove godine potrudio da ispuni želju nešto starijih mališana i njihovih roditelja, tako da ćemo na njihovu, ali i na našu radost ponovo u centru grada imati klizalište koje će biti postavljeno u periodu od 20. decembra do kraja januara naredne godine", rekla je za portal "eVršac" gradonačelnica Dragana Mitrović.

Dodela paketića za mališane u selima biće organizovana kao i do sada - dolaskom Novogodišnjeg karavana u svako vršačko selo, dok će mališanima u gradu paketići biti uručeni u Centru Milenijum.

izvor: eVršac, Noizz, 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO