27.12.2017.

Voša dobija 17 miliona evra od Sergeja?


Fudbalski klub Vojvodina mogao bi da profitira od budućeg transfera Sergeja Milinkovića Savića sada igrača rimskog Lacija

Ovih dana se priča o transferu od preko 100 miliona evra, a po poslednjim informacijama o čak 170 miliona evra, koliko je spreman da izdvoji francuski PSŽ. Tada bi, po pravilima FIFA i Mehanizmu solidarnosti po Aneksu 5 i Članu 1 - Doprinosa solidarnosti, Vojvodini trebalo da pripadne 10 odsto od transfera, dakle, 17 miliona evra, piše Dnevnik.

Ovaj Član daje klubu za pravo potraživanja ukoliko je 16. ili 17. rođendan proveo u matičnom klubu, do 10 odsto od transfera, naravno tu su uključene nijanse troškova kluba u kojem je igrač ponikao.

Ako znamo da je popularni SMS svoj prvi profesionalni ugovor potpisao za novosadski superligaški klub 26. decembra 2012. godine i da je pre toga nastupao za podmladak istog kluba onda bi po tome procenti bili zagarantovani, piše Dnevnik.

Pa neka bude i koji procenat manje, FK Vojvodina bi na ovaj način sasvim sigurno rešila veći deo svojih problema.

„Sergej je ponikao i trenirao ovde. Pravilnik FIFA je jasan, a za koliko će novca Sergej biti prodat na leto i da li će Vojvodina od toga profitirati, stvarno ne znam. U svakom slučaju, kada bi se to desilo, Vojvodina bi živela mnogo bolje", izjavio je za Kurir sportski direktor Vojvodine Saša Drakulić, prenosi Dnevnik.

Koliko god da bude, biće dobro, a navijači Vojvodine konačno će moći da odahnu jer će klub od leta biti na zdravim nogama.

izvor: dnevnik.rs, Kurir, agencije, foto: fkvojvodina.rs

PSŽ nudi 170.000.000 evra za Sergeja - Voša dobija deo

POPULARNO