24.12.2017.

Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih sadržaja: "Novogodišnje dečije zimzarije" do 5. januara


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 7. ''Novosadskih dečijih zimzarija'' koje će trajati do 5. januara

Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih sadržaja za decu, tokom zimskog raspusta, biće realizovano na preko 20 lokacija u gradu. Tokom otvaranja manifestacije u holu Pozorišta mladih održan je bazar kreativnih radionica na kojem se predstavilo preko 20 institucija i organizacija koje učestvuju u ovogodišnjem bogatom programu. Ambasador ovogodišnjih ''Zimzarija'' je desetogodišnja Iva Đorđević, višestruka prvakinja Srbije i Evrope u džez baletu. Ona je poručila da će pokazati drugarima šta ume kako bi ih podstakla da i oni ostvare svoje snove.

- Drago mi je što su brojne institucije i organizacije osmislile dobar program za najmlađe tokom prazničnih dana i za vreme raspusta, pa će oni aktivno provoditi svoje slobodno vreme. Takva praksa je duboko ukorenjena u Novom Sadu jer to je način da se kvalitetno organizuju slobodni dani i svakako doprinosi ponudi našeg grada za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ponosan sam na organizatore i na sve koji su ustupili svoje kapacitete da deca tokom raspusta putem različitih kreativnih aktivnosti steknu nova znanja i bolje upoznaju svoj grad – naglasio je Miloš Vučević.

Decu, uzrasta od 4 do 14 godina, u Novom Sadu očekuje 10 dana programskog šarenila pod sloganom ''Moja mala otključana planeta'', odnosno performansi, naučne, jezičke umetničke, muzičke i sportske radionice, filmske projekcije, aktivnosti u muzejskim i galerijskim prostorima gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima. Takođe najmlađi će imati priliku da se bave programiranjem, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda.

Kako je naglasila predstavnica ''Novosadskih dečijih zimzarija'' Lea Radlovački, ideja Manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje slobodnog vremena sa akcentom na učenje kroz igru i istraživanje u različitim oblastima umetnosti, sporta i nauke.

Deci nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu podeljeno je 12 000 primeraka knjižice sa kompletnim programom manifestacije, a program je dostupan i putem interneta na sledećim adresama decinadar.org i facebook.com/decinadarDKCNS .

POPULARNO