28.12.2017.

Više naziva za istu ulicu, pasaž ili bulevar, razbacani brojevi... problem za Novosađane


Više naziva za istu ulicu, pasaž ili bulevar, kao i nelogično raspoređeni kućni brojevi, česta su pojava u Novom Sadu posebno u novijim delovima grada

Takvi primeri se mogu naći i u centru, gde je Poštanska ulica ujedno i poznata i kao Prolaz pekinške patke, ali i na Adicama, Limanima i Telepu gde su kuće i zgrade neuobičajeno numerisane.

"Postoji razbacanost brojeva. Takvih slučajeva ima dosta, da ljudi koji traže, koji nisu taksisti, ne mogu naći broj. Zaista je problem, idete do broja 8, pa odjednom je 22, a unutra negde su ostali brojevi. Takve slučajeve imate u Balzakovoj, Šekspirovoj, naročito u tim novim, urbanim gradnjama", kaže za RTV Miodrag Grandić, direktor "Red taksija".

Za razliku od taksista koji dnevno obiđu različite lokacije, poštari su raspodeljeni po rejonima grada, ali imaju slična iskustva.

"Obzirom da smo sad na Telepu, ovde imamo baš onako skorašnje promene Somborskog bulevara, koji je jednim delom ostao Somborski bulevar, a drugim delom Bulevar Patrijarha Pavla, kao i Subotička ulica koja je postala Subotički bulevar, pa sada Bulevar Evrope. Onda ovde ima nekih malih ulica i uličica, a Adice su vrlo često u toj istoj priči", kaže za RTV Vladica Radovanović, poštar.

U pronalaženju zabačenih ulica, kućnih brojeva i blokova zgrada, pored snalažljivosti i poznavanja grada, veliku ulogu ima i prevozno sredstvo. Najskrivenije ulaze i lokacije kojima je promenjen naziv, lakše je naći vozeći se biciklom, motorom ili manjim automobilom, za koje je ujedno i jednostavnije pronaći parking mesto u gradu.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo, arhiva

POPULARNO