Uskoro bi trebalo da se razreši sudbina Spensa - Renovirane svlačionice, garderobe, stigla i nova rasveta


Uskoro bi trebalo da se razreši sudbina Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“, a dve opcije koje se nezvanično spominju

su javno-privatno partnerstvo ili da se Spens integriše u gradsku upravu, poput ZIG-a i „Urbanizma“, piše Dnevnik.

Da je strategija suviše ozbiljan dokument da bi se doneo preko noći složio se i direktor Spensa mr Milan Jarić. On je podsetio na to da je to gradsko preduzeće dugo propadalo i da se rešenje ne može iznaći u tako kratkom vremenu.„Radna grupa intenzivno radi i javnost će biti obaveštena o merama koje će se preuzeti“, rekao je Jarić za Dnevnik. “Menadžment Spensa svakodnevno se trudi da smanji nasleđene dugove, da popravlja dotrajale sisteme, koji nisu menjani decenijama, da zakupcima i sportistima obezbedi uslove za normalan rad.“

Kako Jarić kaže, mora mnogo da se radi, da se uvode inovacije, planira, štedi gde god je to moguće i da se posao organizuje uz najmanje troškove. U ovoj godini ulagalo se u modernizaciju i obezbeđivanje što većeg komfora za sve korisnike.

„Uspeli smo konačno da poboljšamo kvalitet usluga u sportskim kapacitetima, ali i da se okrenemo energetski odgovornom poslovanju u skladu sa savremenim ekološkim standardima. Kompletno su renovirane svlačionice, garderobe i hol bazena, kao i Ledene dvorane i plato, potom keramika i sistem za dezinfekciju na bazenu na Sajmištu“, navodi sagovornik Dnevnika.

U pitanju su, kako je naveo, omiljeni sadržaji Novosađana, koje koriste tokom cele godine, a u koje nije ulagano od izgradnje – zatvoreni bazen nije obnovljen čak 27 godina, Ledena dvorana 34 godine, a bazen na Sajmištu 50 godina.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: spens.rs

POPULARNO