29.12.2017.

Trenutni dug Voše oko 6 miliona evra - formira se pul sponzora kluba


U media centru FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, danas je održana konferencija za novinare

kojom je fudbalski klub Vojvodina na simboličan način stavio tačku na 2017. godinu, ali istovremeno i obavestio sportsku javnost o tome da je ove nedelje konačno odblokiran klupski račun, odnosno da je klub produžio ugovor sa golmanom Emilom Rockovom do 2021. godine.

Član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Bajatović istakao je da je nova uprava uložila maksimalan napor u prethodna tri meseca kako bi klub finansijski i organizaciono ojačao, te da veruje da će 2018. godina za Vošu biti mnogo uspešnija nego prethodna.

- Prvi cilj koji je ova uprava postavila ispred sebe bio je taj da odblokiramo klupski račun i ove nedelje to se konačno i dogodilo. Trenutni dug kluba iznosi oko šest miliona evra, a revizija poslovanja FK Vojvodina u poslednjih 10 godina je u toku i kada se završi, imaćemo potpuno precizne podatke. U trenutku kada smo preuzeli klub, račun FK Vojvodina bio je u blokadi od 175 miliona dinara. Deo toga smo platili, a za ostalo smo uspeli da pronađemo kompromis sa poveriocima. Očekujem da ćemo uskoro isplatiti i Radnu zajednicu i to pomoću sredstava koje su obezbedili Grad Novi Sad i JP “Srbijagas”, a u planu je da uskoro oformimo i pul sponzora kluba. Naša procena je da za normalno funkcionisanje kluba godišnje treba oko 1,5 miliona evra – kaže Bajatović.

Prema njegovim rečima, zbog lošeg poslovanja u prošlosti, Vojvodina je izgubila nekoliko vrlo talentovanih igrača koji su ponikli u njenoj omladinskoj školi.

- Dešavalo se da zbog neisplaćenih suspenzija izgubimo igrače koji danas vrede mnogo, mnogo više. U FC “Vujadin Boškov” imamo dobre uslove za rad, to je naša fabrika talenata, a ova uprava je tu da garantuje da će ti igrači pripadati isključivo FK Vojvodina. Menadžeri mogu da imaju procente, ali će oni biti javni i transparentni. Naši igrači će morati da budu mnogo spremniji nego što su sada, plate im neće kasniti, a premije neće biti previsoke za sada. Ako se izbori igranje u Evropi, što je naš cilj do kraja ove sezone, videćemo da ih povećamo – ističe Bajatović.

On je još jednom ponovio da Vojvodinu doživljava kao brend srpskog fudbala.

- Kao što u Nemačkoj postoji “sveto trojstvo” koje čine Mercedes, “BMW” i Audi, tako i u srpskom fudbalu postoji velika trojka koju čine Vojvodina, Crvena zvezda i Partizan. Naša želja je da na stadion dolaze roditelji sa decom, kao i da našim navijačima pružimo priliku da gledaju svoj tim u evropskim utakmicama, zbog čega ćemo, u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom, izdvojiti određena sredstva za prelazni rok, a učinićemo i sve što treba kako bismo dobili licencu za učešće u UEFA takmičenjima. Međutim, treba znati da je projektu uspešne Vojvodine potrebno najmanje dve godine da zaživi i pretvori se u realnost – rekao je Bajatović.

izvor: fkvojvodina, foto: NSinfo

POPULARNO