31.12.2017.

Srbija druga turistička destinacija na svetu u 2018.


Američka TV mreža Si-En-En (CNN) proglasila je Srbiju drugom turističkom destinacijom na svetu koju treba posetiti u 2018. godini, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS)

Tome je doprinelo mnoštvo aktivnosti koje je TOS sproveo u 2017. godini, a tiču se intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim turističkim tržištima.

Medijska kampanja emitovana je na globalnim mrežama BBC vorld i Jurosport, a promotivni spot u trajanju od 30 sekundi prikazan je preko 600 puta u zemljama Evrope i u SAD.

Uz akcenat na letnju i zimsku turističku sezonu, ovu aktivnost pratila je i digitalna promocija na portalima ovih mreža. Promotivne aktivnosti nastavljene su na britanskom TV Channel 5, a u toku je i emitovanje spotova o lepotama Srbije na Travel čanelu.

Objavljeni su članci i reportaže u najpoznatijim medijima kao što su: britanski Gardijan i Independent, američki Vog i Kond nast traveler, italijanski Republika i Korrijere de la sera, ruski Nešenal džiografik i Komsomoljskaja pravda, francuski Madam, Figaro i Parizjen, nemački Freie prese, Hamburger abend blat i Berliner morgen post, a emitovana je i radio-kampanja na BBC-jevim Radiju 4 i Radiju 6.

TOS je organizovala i veliki broj posebnih prezentacija i događaja, promocija i radionica za poslovne partnere, kao i studijska putovanja za 140 inostranih novinara iz najpoznatijih svetskih novinarskih kuća poput Njujork tajms, Vog, Ju-Es-Ej tudej, Nešenal džiografikc, Čikago tribjun.

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu "Adrijan", najveću i najprestižniju nagradu za kampanju "Balkan Blogger Bash".

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO