23.12.2017.

Snoubord takmičenje na platou Spensa - danas zimska olimpijada za mališane


Snoubord takmičenje u gradskim uslovima „AvalanchRisk CityJam” održano je na platou Spensa

Po rečima organizatora, prijavilo se oko 35 takmičara iz nekoliko evropskih zemalja (Slovenije, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Bugarske...). Kvalifikacije su počele u 17 časova, a nakon toga, od 19 sati, usledilo je nadmetanje deset najboljih finalista, za nagradni fond od 1.000 evra.

– Uz opis parka, pozive za učešće poslali smo svim snoubording-ski klubovima u Evropi, a takmičari su na osnovu toga odlučivali da li će se prijaviti – rekao je za Dnevnik Miloš Drašković iz organizacije „AvalanchRisk CityJama”. On kaže da će o finalistima, kao i pobedniku, odlučivati dvoje intarnacionalnih sudija. – Osim za prvo troje, pripremili smo nagrade i za najmlađeg takmičara, najupornijeg, kao i najhrabrijeg.

Tokom takmičenja posetioci su imali priliku da se u „CityJammarketu” zagreju uz topli napitak, probaju gurmanske specijalitete, kao i da kupe neki suvenir ili modni dodatak, ali i da se opuste u „čil zoni”. Novosađani su u okviru „Zimskog sela” mogli da se oprobaju u različitim adrenalinskim aktivnostima poput zip-lajna, da se penju uz stenu te da posete zonu za ATB (mountain boarding), a za ljubitelje planinskog biciklizma organizatori su pripremili revijalnu trku „HC eliminator”.

Nakon završetka takmičenja staza je rekonstruisana da bi bila spremna za današnji „CityJam Kids”, od 10 do 19 časova, odnosno za takmičenje najmlađih skijaša. Za mališane je organizovana zimska olimpijada, kao i radionice, ali i drugi edukativno-zabavni sadržaji. U sklopu „CityJama”, u Zapadnom holu Spensa organizovana je razmena ski-opreme.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

DOGAĐAJI U NS

POPULARNO