Sneg i Zimsko selo ispred Spensa: Snowboard takmičenje u gradskim uslovima - Skijanje, sankanje, grudvanje...


Snowboard takmičenje u gradskim uslovima, po treći put biće održano 22. i 23. decembra u Novom Sadu na platou Spensa

Ova manifestacija je prethodne dve godine privukla preko 4.500 posetilaca dok organizitori CityJam takmičenja najavljuju brojne nove sadržaje i sjajan prateći program. Uz učešće više od 40 profesionalnih sportista iz 9 zemalja istočne i jugoistočne Evrope, posetioci će uživati u najatraktivnijem sportskom programu i pravoj zimskoj atmosferi.

CityJam - U petak, 22. decembra na platou Spensa takmičiće se najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona. Prijave za CityJam takmičenje su i dalje u toku na sajtu www.arsf.rs. Najbolji takmičari dobiće vredne nagrade, a posetioci priliku da uživaju u umeću i vratolomijama najboljih predstavnika zimskih sportova. Program počinje od 17 časova kada su zakazane kvalifikacije, dok će takmičenje trajati od 19 do 20:30h.


Pored takmičarskog dela programa, na platou će biti postavljeno pravo Zimsko selo u kojem će svi zaineteresovani moći da se oprobaju u različitim ekstremnim sportovima prilagođenim za sve uzraste.

Zimsko selo krasiće adrenalin poligoni, stena za penjanje, zip line, zona za ATB (mountain boarding) a svi ljubitelji MTB (mountain biking) će moći da uživaju u revijalnoj XC Eliminator trci koja će se delom odvijati unutar SPENSa i organizuje se u saradnji sa NBK InvictaBike. Posebnu poslasticu za posetioce predstaviće i štandovi sa gurmanskim specijalitetima, kuvanim vinom i čajem okruženi prirodnim jelkama sa busenom koje će doprineti pravom zimskom doživljaju. U saradnji sa artSCAPE plato će obogatiti i kretivni proizvođači dizajnerskog nakita i drugih rukotvorina. Ako vam se neki ukrasi ili jelka posebno svide, možete ih kupiti i odneti kući i na taj način preneti deo našeg raspoloženja u vaš dom.


U sklopu CityJama biće organizovana i razmena ski opreme te će Novosađani tokom oba dana manifestacije imati priliku da besplatno učestvuju u velikoj Ski razmeni u zapadnom holu Spensa.
Kako bi doživljaj ekstremnih sportova bio potpun, u subotu, 23. decembra biće održana i prva CityJam Bike trka u zatvorenom prostoru na Spensa.

CityJamKIDS - Subota, 23. decembar rezervisana je za posetioce svih uzrasta i uživanje u pratećim sadržajima od 10 do 19 časova. Na stazi koju dan pre koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca kada je organizovano takmičenje u skijanju za najmlađe. Mališane očekuju i različite radionice kada će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova.

foto: NSinfo

POPULARNO