Saradnja NS sa Finskom, Danskom, Švedskom - u poseti i predstavnici kompanija Telenor, Volvo...


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Finske u Srbiji Nј.E. gospodina Pertija Ikonena


Sastanku u Gradskoj kući takođe su prisustvovali predstavnici Nordijske poslovne alijanse i saradnici gradonačelnika zaduženi za oblasti privrede i komunalnih delatnosti, a razgovarano je o mogućnostima za unapređivanje saradnje i komunikacije između javne administracije i nordijskih kompanija.

Među članovima Nordijske poslovne alijanse bili su predstavnici kompanija ''Telenor'', ''Volvo'', ''Q-Free'', kao i ambasada Danske i Švedske. Ambasador Ikonen naglasio je da Alijansa broji 50 članova i da se redovno sastaju kako bi adekvatno odgovorili svim izazovima sa kojima se nordijske firme susreću u svom poslovanju.

Gradonačelnik je rekao da Novi Sad mnogo ulaže u efikasnost i digitalizaciju administrativnog aparata, naglašavajući da Novi Sad prednjači u Srbiji kada je reč o brzini izdavanja građevinskih dozvola. On je takođe istakao da je Novi Sad izuzetno jaka IT zajednica sa snažnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka, i da kao univerzitetski centar proizvodi izuzetno stručne kadrove.

Gradonačelnik Vučević i ambasador Ikonen složili su se da je od velikog značaja za razvoj poslovnog ambijenta logistička podrška kompanijama od strane državnih poslenika i diplomata, a ambasador se zahvalio gradonačelniku na prijemu i razgovoru o konkretnim pitanjima važnim za tu oblast.

POPULARNO