Radnicima Ikee u Srbiji po 150.000 za penziju


Zaposleni mogu dobiti približno jednu dodatnu platu svake godine

Kompanija Ikea uplatiće skoro 11 miliona dinara u penzione fondove 72 zaposlena u Srbiji kao način da im se zahvali za posvećenost kompaniji.

To znači da će svako od 72 zaposlena biti nagrađen za svoju lojalnost kompaniji sa po 151.660 dinara.

“Verujemo da lojalnost treba nagraditi i pokazati zahvalnost zaposlenima koji ostaju i nastavljaju da rade na uspehu kompanije Ikea”, izjavio je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije Ikea Jugoistočna Evropa, navodi se u saopštenju kompanije.

Svi zaposleni koji rade u Ikea grupi barem pet godina učestvuju u programu lojalnosti Tack! – „hvala“ na švedskom, zahvaljujući kome mogu da ostvare dodatnu godišnju uplatu u penzioni fond pored postojeće penzije. Tack! program je uveden 2013. godine i Ikea grupa je od tada uplatila 509 miliona evra širom sveta.

Svaki zaposleni dobija isti iznos bez obzira na poziciju ili platu, dok zaposleni sa nepunim radnim vremenom bivaju nagrađeni srazmerno broju sati rada.

Isti iznos se uplaćuje svim zaposlenima koji su radili za kompaniju Ikea tokom barem jedne cele fiskalne godine. Kada zabeleže pet godina rada u kompaniji, akumulirani novac se uplaćuje njihovom penzionom fondu.

Nakon toga, svaka godišnja uplata ide direktno u njihov penzioni fond.

Ukupni iznos se deli na sve države u kojima posluje u grupi na osnovu učešća svake države u ukupnim platama i naknadama. Isplate zavise od ukupnih rezultata Ikea grupe tokom prethodne finansijske godine.

Kako bismo dalje naglasili značaj doprinosa zaposlenih, svi zaposleni u Ikea grupi deo su bonus programa koji se zasniva na učinku – One IKEA Bonus. Ostvarivanjem finansijskih ciljeva na svakom tržištu, zaposleni mogu dobiti približno jednu dodatnu platu svake godine.

izvor: b92.net, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO