PSŽ nudi 170.000.000 evra za Sergeja - Voša dobija deo


Srpski internacionalac Sergej Milinković-Savić napravio je vrtoglavi uspeh i za kratko vreme postao meta najvećih evropskih klubova

Momak koji je 2014. godine prodat Genku za 850.000 evra kratko se zadržao u Belgiji, a transfer u Lacio pokazao se kao pun pogodak za obe strane.

Poslednjih nedelja i meseci redovno se javljaju spekulacije koje se tiču Sergejevog potencijalnog trofeja, a poslednja u nizu nagovestila je da bi Pari Sen Žermen mogao da plati čitavih 170.000.000 evra za vezistu Lacija!

Pomenuta suma deluje nestvarno, Milinković-Savić bi postao najskuplje plaćeni Srbin u istoriji, a u isto vreme bi dospeo na listu najskuplje plaćenih igrača u istoriji fudbala.

Ovakav scenario sigurno bi obradovao i čelnike Vojvodine jer će i superligaš iz Novog Sada dobiti procente od sledeće prodaje Sergeja Milinković-Savića na ime fonda solidarnosti, prenose Sportske.net.

Formula po kojoj se računa koliko će novca Vojvodina zaraditi od sledećeg transfera veziste Lacija nije tako jednostavna, ali konačna cifra deluje fantastično ako se pretpostavi da će PSŽ odrešiti kesu i platiti Sergeja pomenutih 170.000.000 evra.

Formula fonda solidarnosti kaže da bi Vojvodini od potencijalnog transfera teškog 170.000.000 evra pripalo 3%, a to je suma od 5.100.000 evra! Računaju se sezone od Sergejeve 12. godine, pa sve do 19. rođendana koji je bio poslednji koji je proslavio u Vojvodini.

izvor: sportske.net, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO